Türkiye yeniden Fransa’nın kırmızı listesinde

Güncelleme Tarihi:

Türkiye yeniden Fransa’nın kırmızı listesinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2021 07:00

Koronavirüs salgını kapsamında sıkı önlemlerin yer aldığı İngiltere’nin kırmızı listesinden çıkması başka bir güncellemeye kalan Türkiye, bu gece yarısından itibaren Fransa’nın da kırmızı listesinde yer alacak. Buna gerekçe olarak salgının aktif sirkülasyonu ve bazı varyantların yayılması gösterildi

Haberin Devamı

Daha hafif önlemlerin uygulandığı turuncu listeden kırmızı listeye geçiş Türkiye’den bu ülkeye yapılacak seyahatlerde önlemlerin artması anlamı taşıyor.

BIONTECH’E İSTİSNA

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından tanınan aşılardan olanlar ise yeni tedbirlerden muaf tutulacaklar. Şu aşamada Türkiye’de uygulanan EMA onaylı tek aşı BioNTech/Pfizer.

Fransa topraklarına girme hakkı bulunan aşılanmamış ya da EMA tarafından tanınmayan aşılardan olan kişiler mücbir neden sunmak zorunda kalacaklar. Uçağa binmeden önce 48 saatten daha kısa süre önce yapılmış negatif sonuçlu bir PCR testi ya da antijen testi ibraz etmeleri istenen bu kişilerden Fransa’ya vardıktan sonra da antijen testi yaptırmaları istenecek. Kırmızı listedeki ülkelerden gelen aşılanmamış kişilere 10 günlük karantina uygulanacak. Emniyet ve jandarma kontrolüne tabi karantinanın ihlali durumunda en az bin Euro ceza kesilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!