Türk kadınlarının gurur günü

Güncelleme Tarihi:

Türk kadınlarının gurur günü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 10:37

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Sibel Kekilli, Nazan Eckes ve Şermin Langhoff’un da aralarında bulunduğu 16 kadına liyakat nişanı verecek.

Haberin Devamı

HAMBURG’tan sinema oyuncusu Sibel Kekilli, popülaritesini aile içi şiddete karşı, kadın haklarından yana kullanmasından dolayı liyakat nişanına layık görüldü. Almanya ve uluslararası alanda başarılı bir oyuncu olan Sibel Kekilli’nin ‘Duvara Karşı’ filmiyle kadınlara baskıyı gündeme taşıdığı, kadınların haklarını savunan ve namus cinayetlerine karşı aktif kampanya yürüten Terre des Femmes derneğinin elçisi görevini yaptığı vurgulandı.

KADIN HAKLARINI SAVUNUYOR
Televizyon sunucusu Nazan Eckes, sosyal alanda çalışmalarıyla liyakat nişanına layık görüldü. Nazan Eckes’in SOS Çocuk Köyü, işkence kurbanlarına terapi merkezi için bağışlar topladığı, Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, kadın haklarını savunan Terre des Femmes kadın örgütünün aktif elçiliğini yaptığı vurgulandı.

Haberin Devamı

LANGHOFF UYUMUN SESİ
Berlin’deki Gorki Tiyatrosu’nun Müdürü Şermin Langhoff, uyum sorunlarının önemli sesi olduğu için liyakat nişanına layık görüldü. Şermin Langhoff’un birçok Türkiye kökenli sanatçı yetiştirdiği ve toplumsal konuları sahneye taşıdığı belirtildi.

Türk kadınlarının gurur günü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!