Türk diplomat o metrodaydı

Güncelleme Tarihi:

Türk diplomat o metrodaydı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 23:16

BRÜKSEL’deki Maelbeek metro istasyonunda meydana gelen patlamadaki “şanslı” isimler arasında bir Türk vatandaşı da bulunuyordu.

Haberin Devamı

Ekim 2015’te Brüksel’e tayinle gelen Ataşe Yardımcısı Ümüs İkiz, terör saldırısının meydana geldiği vagonun yanındaki vagonun arka kısmında yer alıyordu. Bomba, patladığı ortadaki vagon dışındaki vagonlarda büyük hasar yaratmadı. Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, İkiz’in saldırı sonrasında hemen kendileriyle temasa geçtiğini belirterek, “Olayı haber alır almaz Maelbeek istasyonuna giderek kendisini aldık. Herhangi bir yarası yok, ancak dumandan etkilenmiş ve tabii ki olayın şoku söz konusu” dedi.

Terör saldırılarında yaralanan iki Türk vatandaşından biri havalimanında temizlik görevlisi olarak görev yapan 1988 doğumlu Ferhat Önder. Saldırının ardından vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar ve kesikler oluşan Önder, Leuven Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bir ameliyat geçiren Önder’i hastanede ziyaret eden Ulusoy, hayati bir tehlikenin bulunmadığını söyledi. Ulusoy, havalimanında bacağından yaralanan bir başka Türk vatandaşının da Kenan Aydın olduğu bilgisini verdi.

BAKMADAN GEÇME!