Türk cihazıyla 3 dakikada varis tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Türk cihazıyla 3 dakikada varis tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2018 08:30

NEW York’ta 45’incisi düzenlenen vaskuler tedavi alanında dünyanın en önemli organizasyonu olan Amerikan Veith Sempozyumu’nda Türk tıp cihazları ilk defa yer aldı.

Haberin Devamı

‘RD Global’ markasıyla Türk bilim insanlarının geliştirdiği yüzde 100 yerli tıbbi cihazlar, ileri teknoloji en son ürünlerin sunulduğu ve yeni tedavilerin tartışıldığı New York Hilton Oteli’nde düzenlenen “Amerikan Veith Sempozyumu”nda tanıtıldı. Dünyanın her yerinden 10 bin cerrahın katıldığı sempozyuma davet edilen tek Türk firması “RD Global-Invamed”in Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Dinç, şunları söyledi:

58 ÜLKEDE KULLANILIYOR

“Geliştirdiğimiz yöntemle iğneyle damarın içerisine bir katater yardımı ile girildikten sonra, bası uygulayıp damarın tamamı yapıştırılarak tedavisi sağlanıyor. Daha önce tamamen açık cerrahi operasyonlarla yapılan birçok ameliyat artık kapalı olarak mikroskopi ve radyolojik görüntülemelerle yapılabiliyor. Dünyada ‘Türk Yapıştırıcı’ olarak anılan VenaBlock varis ameliyatlarını 3 dakikaya indirdi. Bu ürünümüz 58 ülkede yılda en az 200 bin adet kullanılıyor. Diğer bir teknoloji olan ‘aterektomi’ sistemi ise tıkalı atar damarların açılmasını sağlayan ve baypası engelleyen ve ülkemiz haricinde sadece ABD’de üretilen bir ürün. Yine çok ses getiren, dünyada tedavisi bulunmayan birincil derin venöz yetmezlik tedavisi için yeni geliştirilen valvüler kaçak kapatıcı ürünümüz de ilk defa burada tanıtıldı.”

Haberin Devamı

TÜRK DOKTORLAR SUNDU

Lazer güdümlü “VenaBlock” teknolojisini Türk Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Kürşat Bozkurt sunarken, sempozyumun başkanı Prof. Dr. Frank Veith ve RD Global’in başkanı Raşit Dinç de salondaki doktorların sorularını cevapladılar. Dünyada “Derin Venöz Kapak Yetmezliği”nin ilk tedavi yöntemi olan “ICT tedavisi” Prof. Dr. Serdar Günaydın, “Kısa Sekmen Venöz” tedavi cihazı olan “VeinOFF” Prof. Dr. Fatih İslamoğlu ve “Kapalı By Pass Yöntemi” için geliştirilen “Temren Aterektomi- Extender” isimli ilaçlı balon teknolojisi cihazı ise Doç. Dr. Halit Yerebakan tarafından dünyanın dört köşesinden canlı izleyen doktorlara uygulamalı olarak anlatıldı.

Türk cihazıyla 3 dakikada varis tedavisi

BAKMADAN GEÇME!