Trump’tan İran tweet’i: ‘Buluşmam, onlara bağlı’

Güncelleme Tarihi:

Trump’tan İran tweet’i: ‘Buluşmam, onlara bağlı’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2018 00:46

İran’da hayat pahalılığı ve kötü ekonomiyi protesto gösterileri sürerken, ABD Başkanı Trump Twitter’dan, “İran ve ekonomisi hızla çok kötüye gidiyor. Buluşacağım ya da buluşmayacağım, bu onlara bağlı, benim için fark etmez” dedi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından, “İran ve ekonomisi hızla çok kötüye gidiyor. Buluşacak ya da buluşmayacağım, bu onlara bağlı, benim için fark etmez” dedi. ABD’de 6 Kasım’da yapılacak Kongre ara seçimlerine hazırlanan Donald Trump, hafta sonunu Pennsylvania ve Ohio eyaletlerindeki seçim çalışmalarına ayırdı. Kongre ara seçimleri, ABD Kongresi ve Başkan Donald Trump yönetimi açısından hayati önem taşıyor.               

PROTESTO GÖSTERİLERİ
Öte yandan İran’da protestolar sürüyor. Kereç kentindeki protesto gösterileri sırasında önceki gün otomobil içerisinden açılan ateş sonucu bir kişinin öldüğü bildirildi. İsfahan şehrinde de önceki gece başlayan ve Tahran ile Elburz eyaletlerine yayılan ekonomik sorunların protesto edildiği gösteriler bazı noktalarda eylemcilerle güvenlik güçlerinin çatışmalarına sahne olmuştu. Protesto gösterileri kısa sürede İran’ın diğer şehirlerine de sıçramıştı. Tahran yakınlarındaki Kereç kentinde de rejim karşıtı slogan atan göstericilere müdahale eden güvenlik güçleri ile eylemciler arasında gerginlik yaşanmıştı. Ülkede döviz kurunun hızla yükselişe geçmesi üzerine geçen ay başkent Tahran’ın en önemli alışveriş merkezlerinden “Büyük Çarşı” esnafı da ekonomik gidişatı gerekçe göstererek kepenklerini kapatmış, bu durum ülkede yeni protestoların başlamasına neden olmuştu.

Haberin Devamı

BİLGİ NOTU
ABD Hazine Bakanlığı, İran’a yönelik ilk yaptırım paketinin bugün, ikinci yaptırım paketinin ise 4 Kasım’da devreye gireceğini bildirmişti.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!