Trump: Türkiye'ye nutuk atma hakkımız yok

Güncelleme Tarihi:

Trump: Türkiyeye nutuk atma hakkımız yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 10:26

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, kendi ülkesindeki sorunlar dururken, "Türkiye'ye nutuk atmaya hakları olmadığını" söyledi.

Haberin Devamı

ABD'li milyarder işadamı Trump, New York Times gazetesine verdiği röportajda, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, başkan seçilmesi halinde Türkiye gibi müttefik ülkelerde yapıldığı öne sürülen insan hakları ihlallerine müdahale edip etmeyeceğine dair bir soruyu yanıtladı.

Trump, ABD'nin başka ülkelere baskı yapmadan önce "kendi bozukluklarını düzeltmesi" gerektiğini söyledi. ABD başkan adayı, "Bence başkalarına nutuk atma hakkımız yok. Ülkemizde olup bitenlere bir baksanıza! Birileri polis memurlarını soğukkanlılıkla vururken, nasıl başkalarına ders verebiliriz ki?" diye konuştu.

"ERDOĞAN'A GÜVENİYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da övgüde bulunan Trump, “Yaşananları tersine çevirebildiği onu çok takdir ediyorum... Bazıları (darbe girişiminin) tertip olduğunu söylüyor ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, darbe girişimini siyasi rakiplerini "tasfiye etmek için kullanıp kullanmadığına" dair görüşleri sorulduğunda ise, “Dünya ABD’nin ne kadar kötü durumda olduğunu görüyor ve biz buna rağmen sivil özgürlükler hakkında konuşuyoruz. Ama ben çok iyi bir elçi olduğumuzu düşünmüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!