Teşekkürler komşu! Yunanistan'dan bir jest daha

Güncelleme Tarihi:

Teşekkürler komşu Yunanistandan bir jest daha
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2023 16:44

Dünya tarihinin en büyük depremlerinden birisini yaşayan Türkiye için seferber olmuş durumda. Pek çok ülke bu zor dönemde Türkiye'nin yanında yer alırken komşu Yunanistan'dan bir jest daha geldi.

Haberin Devamı

Dünyanın gözü kulağı günlerdir deprem bölgesinden gelecek haberlerde...

Uzman ekiplerin enkaz altında kalanları kurtarmak için zamana karşı verdiği mücadele hız kesmeden devam ediyor.

Çift depremden sonra onlarca ülke Türkiye'nin yardımına koştu.

İlişkilerin gergin olduğu Yunanistan'ın arama kurtarma ekibi Türkiye'ye ulaşan ilk kafilelerden birisi olurken komşudan bir dizi yardım adımı da geldi.

Yunan hükümetinin, arama kurtarma ekibi dışında, 80 ton tıbbi ve ilk yardım ekipmanını uçakla göndermesi iki ülke arasında esen sert rüzgarları yumuşatırken pek çok Yunan STK'sının başlattığı yardım kampanyası iki ülkeyi birbirine daha yakınlaştırdı.

Teşekkürler komşu Yunanistandan bir jest daha
Antalya'nın Kaş ilçesine 7,5 kilometre uzaklıktaki Yunanistan adası Meis'ten, depremzedelere destek için yardım malzemeleri gönderildi. Yardım kolilerinin üzerinde "Sevgili komşu. Sizin evlerinizle beraber bizim de yüreklerimiz yıkıldı" notu yer aldı...

Haberin Devamı

Türkiye'nin yaralarını sarmak için yardım kampanyalarının devam ettiği ülkeden bir jest daha geldi.

Yunanistan'da GSM operatörleri, deprem bölgesindeki yakınları ile görüşmek isteyenler için ücretsiz iletişim imkanı tanıdı.

Vodafone Yunanistan, ücretsiz iletişim hizmetinin 13 Şubat'a, Cosmote ise 14 Şubat'a kadar devam edeceğini duyurdu.

Öte yandan GSM operatörleri, çalışanlarına Türkiye ve Suriye için açılan yardım kampanyalarına destek vermelerini talep etti.

Ülkede online yemek sipariş hizmeti veren platform ise her siparişte depremzedelere bağış yapmaya imkan sunan özelliğini kullanıma sundu.

"SİZİN EVLERİNİZLE BERABER BİZİM DE YÜREKLERİMİZ YIKILDI"

Türkiye’ye en yakın Yunan adalarından Meis Adası’ndan Türkiye’ye gönderilen yardım kolilerinden birinin üzerine yazılan not okuyanları duygulandırdı.

Kaş Kaymakamlığı sosyal medya hesabı üzerinden Yunanistan'ın Meis Adası'ndan Türkiye'ye gönderilen yardım kolilerinin fotoğraflarını paylaştı. Kolilerin üzerindeki notta ise, "Sevgili komşu. Sizin evlerinizle beraber bizim de yüreklerimiz yıkıldı. Aynı toprağı, aynı havayı, aynı güneşi paylaştığımız kardeşlerimize elimizden ne geliyorsa. Meis halkı" ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Kaş Kaymakamlığı ise sosyal medya üzerinden Meis halkına, "Ülkemizde meydana gelen deprem dolayısıyla zarar gören halkımıza yardım etmek isteyen güzel yürekli Meis halkına teşekkürler" cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!