Tatbikat uzadı, yeni Navtex yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Tatbikat uzadı, yeni Navtex yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2020 07:00

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ile KKTC Güvenlik Kuvvetlerinin 6 Eylül’de başlattığı ve ilk aşamada 10 Eylül’de biteceği planlanan “Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası 2020 Tatbikatı” üç gün daha uzatıldı.

Haberin Devamı

13 Eylül pazar günü bitecek tatbikat nedeniyle Türkiye 12-14 Eylül tarihleri arası için yeni Navtex yayımladı. Yeni Navtex’in Sadarazamköy sahasında Deniz Kuvvetleri unsurları atış yapacağı için yayımlandığı öğrenildi.

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçaklarının tatbikata katılarak hava hücum görevi ve yakın hava desteği görevi icra ettiğini duyurdu. F-16’lar işaretlenmiş temsili düşman hedeflerini hava hücumuyla vurarak yerle bir ederken, alçak uçuşlarla kara ve deniz unsurlarına da havadan koruma ve destek sağladı. Türk F-16’larının Kıbrıs semalarında ikili kol uçuşu yaparak tatbikata katılması, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne Rafale tipi iki savaş uçağı gönderen Fransa’ya mesaj olarak yorumlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin seçkin SAT ve SAS komandoları ile tanklar da dahil zırhlı birlikleri ve komandoların yanısıra Deniz Kuvvetleri unsurları da tatbikatta zorlu görevleri başarıyla yerine getirdi. 

Haberin Devamı

ARAŞTIRMA VE SONDAJ GEMİLERİ GÖREV BAŞINDA

Tatbikat uzadı, yeni Navtex yayımlandı

Milli Savunma Bakanlığı(MSB), Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de faaliyetteki sondaj gemilerine ilişkin bir paylaşım yaptı. Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Karadeniz ve Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanlarında sismik araştırma ve sondaj faaliyetlerine devam eden Oruçreis ve Barbaros Hayreddin Paşa araştırma gemileri ile Yavuz ve Fatih sondaj gemilerine Deniz Kuvvetlerimiz tarafından refakat ve koruma sağlanmaya devam edilmektedir” açıklaması yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!