Tasarruflu festival

Güncelleme Tarihi:

Tasarruflu festival
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2022 07:00

Almanya’da enerji kriziyle ilgili tedbirlerin alındığı bir dönemde başkent Berlin’de ‘Işık Festivali’ düzenlenmesi tepkilere yol açtı. Organizatörler ise geçen yıla göre yüzde 75 daha tasarruflu ampul kullandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

2005 yılından bu yana düzenlenen Işık Festivali’nin enerji darboğazı nedeniyle bu yıl ertelenmesi gündemdeydi. Ancak organizatörler tasarruflu seçeneklere yönelerek festival planlarına devam etme kararı aldı. Kentin ünlü mekânlarının aydınlatıldığı festivalde organizatörler daha sade tasarıma ve tasarruflu led ampullerine yöneldi.

2 MİLYON KİŞİ BEKLENİYOR

Geçen yıl 100 kadar mekân aydınlatılırken bu yıl festival 35 mekânla sınırlandırıldı. Ayrıca ışıklar gece yarısı itibarıyla değil de saat 23.00 itibarıyla söndürülüyor. Geçen yıl yaklaşık 2 milyon ziyaretçi çeken festivalin bu yıl da ilgi görmesi bekleniyor. Berlin yönetimi, ağustos ayından bu yana enerji tasarrufu çerçevesinde kentteki tarihi ve kültürel mekânların aydınlatılmasını azaltmaya başlamıştı. Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya doğalgaz akışını azaltırken Avrupa büyük bir enerji kriziyle başetmeye çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!