Suriyeli sığınmacı belediye başkanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli sığınmacı belediye başkanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2023 07:00

Almanya’nın güneyindeki Baden Württemberg eyaletindeki Ostelsheim beldesinde nisan ayında yapılan seçimleri kazanan 29 yaşındaki Suriye kökenli Ryyan Alshebl önceki gün resmen göreve başladı.

Haberin Devamı

2500 nüfuslu yerleşimde nisan ayındaki seçimlerde yüzde 55.41 oranında destek bulan Alshebl, yeni belediye başkanı seçilmişti.

EGE ÜZERİNDEN GİTTİ

Almanya’nın ilk Suriyeli mülteci kökenli belediye başkanı olan Ryyan Alshebl, Suriye’nin Süveyda kentinde öğrenim görmüş. 2015 yılında savaşa katılmak yerine ülkeden kaçmayı seçen Alshebl, Suriye üzerinden Lübnan’a oradan da Türkiye’ye geçmiş. Ege Denizi’ni botla geçen mültecilerden olan Alshebl, Yunanistan’ın Midilli Adası’na ulaştıktan sonra Almanya’ya yolculuğuna devam etmiş. Almanya’nın Karlruhe kenti yakınlarındaki Cawl kasabasında yaşamaya başlayan, kısa sürede Almanca öğrenen Alshebl, Alman vatandaşlığına geçtikten bir yıl sonra da belediye başkanı seçilmiş.

‘SİYASETE MERAKLIYIM’

Almanya’da geçirdiği ilk altı ayın hem yeni şeyler görüp öğrendiği için heyecanlı olduğunu, ancak yurtlarda yaşamak zorunda kaldığı için zor olduğunu belirten Alshebl, yerel yönetime iş için başvurduğunda kendisine dil bariyeri nedeniyle zaanatkârlığın daha uygun olacağının söylendiğini, ancak pes etmediğini, karşı tarafı ikna ettiğini söylüyor. Siyasete genel olarak ilgi duyduğunu, insanlarla rahat iletişim kurduğunu söyleyen Ryyan Alshebl, ülkenin en genç 20 belediye başkanı arasında yer alıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!