Suriye Dışişleri Bakanı Muallim hastaneye kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim hastaneye kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 11:46

Lübnan'nın başkenti Beyrut'taki Beyrut Amerikan Üniversitesi hastanesinde tedavi altına alınan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in sağlık kontrollerinin devam ettiği ve durumunun iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

AA'ya açıklamada bulunan Lübnan güvenlik biriminden bir kaynak, dün gece geç saatlerde hastanenin yoğun bakım ünitesine alınan Muallim'in sağlık durumunun başta kötü olduğunu fakat daha sonra kontrol altına alındığını söyledi. Muallim'in açık kalp ameliyatı için hazırlandığını dile getiren kaynak, ameliyat öncesi testlerin devam ettiğini ifade etti.

Lübnan ordusunun hastane ve civarında yoğun güvenlik önlemleri aldığı belirtilirken, hastane personelinin de Muallim'in durumuyla ilgili hiçbir bilgi sızdırılmaması konusunda uyarıldığı kaydedildi.

Lübnan basınında yer alan habere göre Muallim, dün gece saatlerinde hastanenin garajından birçok koruma eşliğinde hastaneye giriş yapmış, Suriye'nin Lübnan Büyükelçisi Ali Abdülkerim Ali ve Lübnan Maliye Bakanı Ali Hasan Halil de Muallim'e eşlik etmişti.

Haberin Devamı

Suriye rejiminin önemli isimlerinden biri olan Muallim, Cenevre'deki Suriye barış görüşmelerinde, Suriye rejiminin müzakere heyetinin başkanlığını yürütmüştü. Suriye'nin Washington Büyükelçisi olarak uzun yıllar görev yapan Muallim, 2006'dan beri Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!