Suikastta 2’nci tetikçi iddiası

Güncelleme Tarihi:

Suikastta 2’nci tetikçi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2023 07:00

1963’te öldürülen ABD Başkanı John F. Kennedy suikastında yeni bir iddia ortaya atıldı. Eski bir FBI ajanı, Kennedy’nin sanıldığı gibi “tek bir kurşunla” vurulmadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

ABD Başkanı John F. Kennedy suikastı sırasında bölgede görev yapan eski bir FBI ajanı, yıllar sonra sessiziliğini New York Times gazetesine bozdu. 1963’te First Lady Jaqueline Kennedy’yi korumakla görevlendirilen Landis, gerçekte bölgede iki ayrı tetikçi olabileceğini öne sürdü. Suikasttan sonra hazırlanan resmi rapora göre Başkan Kennedy, bir binanın altıncı katından tüfeğiyle konvoya ateş eden Lee Harvey Oswald tarafından öldürüldü. Rapora göre, Oswald’ın attığı kurşun, Kennedy’nin başından geçti, sonra Connally’e saplandı. O dönem mermiye, iki kişiyi birden vurabildiği için “sihirli mermi” ismi takıldı.

DİĞER MERMİYE NE OLDU

Şimdi 88 yaşında olan Landis’in iddiasına göre ise gerçek bundan farklı. Landis, saldırının ardından yaşanan kaosta, üstü açık limuzinin arka koltuğunda bir mermi gördüğünü ve oradan alıp Kennedy’nin taşındığı sedyeye koyduğunu anlattı. Ancak mermi resmi raporda, Vali Connally’nın vücudundan çıkmış gibi yer aldı. Yani ikinci mermi asla bulunamadı. İki silah atışı arasındaki sürenin çok kısa ve silah seslerinin birbirinden farklı olduğuna dikkat çeken eski ajan, olay yerinde hiç yakalanmamış ikinci bir saldırgan olduğuna inandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!