Stuttgart Havaalanına dua otomatı konuluyor

Güncelleme Tarihi:

Stuttgart Havaalanına dua otomatı konuluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 14:09

Almanya’nın Stuttgart kentindeki havaalanına, yolcuların dua etmeleri için otomat konuluyor.

Haberin Devamı

‘DUA otomatı’ adı verilen kabinde dileyen yolcu kendi inancına göre dua edebilecek. Fotoğraf otomatlarını andıran dua otomatının Stuttgart Havaalanı’na yerleştirilmesinden sonra Müslümanlar, Yahudiler, Hıristiyanlar, Hindular ve Budistler’in yanı sıra diğer küçük dini gruplara mensup insanlar da dua edebilecek. Dua otomatının içine oturan kişiler, oradaki düğmeye basarak 300 ayrı duadan birini seçebilecek. Dua otomatından sadece güvenlik kontrolünden geçip uçağa binecek yolcular faydalanacak.

Havaalanında görevli papaz Dieter Kleinmann, “Uçağa binmek üzere kontrolden geçen yolcuların, salonda beklerken oldukça çok zamanları oluyor. Dua otomatı sayesinde bu zamanlarını tanrıya seslenerek geçirebilecekler” dedi.
Dua otomatı fikrini Oliver Sturm adındaki sanatçı hayata geçirmişti. Stuttgart Havaalanında üç ay süreyle hizmet verecek dua otomatı daha önce Almanya’nın Berlin, Frankfurt, Baden Baden ve Karlsruhe kentlerinde hizmet vermişti. Dua etmek isteyen yolcu otomatın içine giriyor, perdeyi kapattıktan sonra 50 centi otomata atıyor. Sonra da ekrandaki menüde kendi inancına ve diline uygun duayı seçiyor. Seçtiği duayı beş dakika boyunca dinleyebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!