Soykırım filminde hasılat fiyaskosu

Güncelleme Tarihi:

Soykırım filminde hasılat fiyaskosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2007 00:00

Ünlü İtalyan yönetmenler Vittorio ve Paolo Taviani kardeşlerin sözde Ermeni soykırımını işleyen filmi "Tarlakuşlarının Evi" İtalya’da hiç ilgi görmedi. Seyirci ve hasılat açısından inanılmaz derecede kötü bir grafik çizen film, birçok sinemada gösterimden kaldırıldı.

VITTORIO ve Paolo Taviani kardeşlerin Antonia Aslan adlı Ermeni asıllı İtalyan yazarın sözde Ermeni soykırımını anlattığı "Tarlakuşlarının Evi" adlı romanından beyazperdeye uyarladığı film, gişede tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Film, Euroimages’ten de maddi destek görmüştü.

Gösterime girdiği günden beri ilk 10 film arasında yer almayan "Tarlakuşlarının Evi" seyircisizlikten birçok sinemada kaldırıldı. Roma’da 28 sinemada birden gösterime giren film, hafta başında sadece 4 sinemada seyirci toplamaya çalışıyor.

Cinetel’in İtalyan sinemalarında hasılat rakamlarına göre, geçtiğimiz hafta Taviani kardeşlerin filmini Roma’da sadece 1610 kişi izledi. İçerdiği vahşet sahneleriyle sözde soykırımı anlatan filmde, kitapta olmayan kanlı sahnelerin yer alması da eleştirmenlerce acımasız bulundu.

Kanadalı yönetmen Atom Egoyan’ın "Ararat" filmi gibi beklenen ilgiyi görmeyen "Tarlakuşlarının Evi"nin şimdiki hedefi DVD satışı ve eylül ayında İtalyan Devlet Televizyonu

RAI’de mini dizi olarak erkanlara gelmesi. Ferzan Özpetek’in Türkiye’de "Bir Ömür Yetmez" adıyla gösterilen filmi ise gösterime girdiği andan itibaren ilk beşte yer alarak 2 milyon Euro hasılatı geride bıraktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!