Ukrayna savaşında son durum: Dnipro kâbusa uyandı... Ukrayna'dan flaş açıklama!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2022 13:49

Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Rusya'dan yeni bir hamle geldi. Ukrayna'ya hava saldırıları düzenleyen Moskova'nın hedefi belli oldu. İşte Ukrayna savaşından son dakika gelişmeleri...

Haberin Devamı

Dünyanın gözü kulağın aylardır Ukrayna'dan gelen haberlerde.

Harkov'dan çekilerek ağır bir yara alan Rusya bir kez daha Ukrayna'yı vurdu.

AFP, Rusya'nın Ukrayna kentlerine hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Beklenen açıklama ise Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal'dan geldi.  

Şmihal, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda Rusya'nın hedefini açıkladı.

Ukrayna savaşında son durum: Dnipro kâbusa uyandı... Ukraynadan flaş açıklama

Şmihal açıklamasında Rusya'nın Ukrayna'nın gaz üretim tesislerini de hedef aldığı bilgisine de yer verdi.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Rusya bugün Ukrayna'nın güneyindeki Odesa bölgesini ve Dnipro şehrini vurdu.

Saldırı anına ait görüntüler sosyal medyada yer alırken acı bilanço belli oldu.

Haberin Devamı

İnsansız hava araçları ve füzeler ile gerçekleştirilen saldırılarında en az 4 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.   

Araç kamerası görüntüleri, bu sabah Dnipro'da araba kullanan insanları, bir füzenin yola çarparak büyük bir ateş patlamaya neden olduğu anları gösteriyor. 

ZELENSKİ DE GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rus 'teröristlerin' yalnızca Ukrayna'ya 'olabildiğince çok acı ve ıstırap' getirmek istediklerini söyleyerek görüntüleri paylaştı.

Ukrayna savaşında son durum: Dnipro kâbusa uyandı... Ukraynadan flaş açıklama

Ölümcül hava saldırıları, bir füzenin Polonya'yı vurup orada iki kişiyi öldürmesinden iki gün sonra gerçekleşti.

Zelenski, Salı günü Polonya’ya düşen ve 2 kişinin ölümüne yol açan füzeyla ilgili olarak ülkesinin sorumluluğu olmadığını söyledi.

Ukraynalı üst düzey askeri yetkililerin, füzenin Ukrayna’ya ait olmadığı konusunda kendisine güvence verdiğini belirten Zelenski, 'Soruşturmaya biz de dahil olmalıyız. Ukraynalı yetkililere patlama bölgesine girme izni verilmeli' dedi.

Öte yandan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley, ülkenin doğusu ve güneyindeki karşı saldırılarla önemli kazanımlar elde eden ve Herson’u geri alan Ukrayna’nın Rusya karşısında “erken bir zafer” elde etmesinin olası görünmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Milley, “Ukrayna’nın bir zafer kazanması – ki bu Rusya’yı Kırım dahil tüm Ukrayna topraklarından çıkarmak olarak tanımlanıyor- bunun yakın bir zamanda olma olasılığı askeri açıdan yüksek değil” diye konuştu.

Mike Milley, bununla birlikte Rusya’nın askeri kayıplarının siyasi bir çözümün mümkün olabileceği anlamına geldiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!