Son dakika: Pfizer aşısında flaş gelişme... Çocuklardaki etki oranı açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Pfizer aşısında flaş gelişme... Çocuklardaki etki oranı açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2021 14:07

Reuters'ta yer alan son dakika haberine göre, Pfizer'ın Kovid-19 aşısının çocuklarda yan etki olmaksızın etkili ve güvenli olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Reuters'ta yer alan son dakika haberine göre, Pfizer'ın koronavirüs aşısının 12 - 15 yaş arasındaki 2.260 gönüllü çocukla yapılan denemelerde, semptomatik vakalara karşı %100 etkililikle sonuçlandığını ve ciddi yan etki görülmediğini açıkladı

Pfizer CEO'su Albert Bourla yaptığı açıklamada, çocuklar için aşılamanın önümüzdeki okul yılından önce başlamasını umduğunu ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden acil kullanım onayı almayı planladıklarını söyledi.

Pfizer' aşısı halihazırda 16 yaşından büyük kişilerde kullanım için onay almış durumda. Yeni çalışma sonuçları aşının okul çağındaki çocuklarda ve genç yetişkinlerde de güvenle kullanılabileceğine dair ilk kanıt olması açısından oldukça önemli.

Aşının daha önce gerçekleştirilen yetişkin denemelerinde 16-25 yaş arası kişilerde oluşturduğu yan etkiler raporlanmış ancak daha küçük yaşlardaki olası yan etkiler tam olarak ortaya konmamıştı. Yetişkinlerde görülen yan etkiler arasında aşı yapılan bölgede hafif rahatsızlık hissi, baş ağrısı, ateş ve halsizlik olduğu açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Çocuklarda Kovid-19 aşılarının yan etkisiz ve güvenli şekilde uygulanabilecek olması salgının başından beri tüm dünyada büyük bir sorun olarak ortaya çıkan okulların kapatılması ve eğitimin sekteye uğraması gibi durumları ortadan kaldırabilecek büyük bir şans olarak görülüyor.

İSRAİL İLK ADIMI ATIYOR

Bu gelişmenin ardından İsrail, Pfizer'ın koronavirüs aşısının 12 - 15 yaş arasındaki çocuklara uygulamayı planladığını duyurdu.

İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Pfizer'ın açıklaması harika bir haber" ifadesini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!