Son dakika... Kiev kâbusa uyandı... Art arda büyük patlamalar!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2022 07:01

AFP'de yer alan son dakika haberine göre, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe patlamalar meydana geldi. Sabah erken saatlerde meydana patlamaların Rusya'nın Kamikaze drone'ları nedeniyle meydana geldiği açıklandı. Yetkililer, saldırı sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken Ukrayna Cumhurbaşkanı Vlodimir Zelenski 'Düşman kentlerimize saldırabilir ama bizi parçalayamayacak' dedi.

Haberin Devamı

Ukrayna'nın başkenti Kiev güne patlama sesleri ile uyandı.

Uluslararası haber ajansı AFP'ye göre, kentte en az 3 patlama meydana geldi. Ukrayna merkezli Kyiv Independent ise en az 4 patlama meydana geldiğini duyurdu.

AFP'nin abonelerine 'acil' kodu ile geçtiği bilgiye göre, patlamalar yerel saat ile sabah 6:35 ile 6:58 arasında yaşandı.

İLK AÇIKLAMA BELEDİYE BAŞKANINDAN GELDİ

Kiev Belediye Başkanı Klitschko patlamaların kent merkezinde meydana geldiğini duyurdu.

Son dakika... Kiev kâbusa uyandı... Art arda büyük patlamalar

Klitschko Telegram üzerinden yaptığı açıklamada saldırının geçen hafta da Rus saldırılarının hedefi olan Shevchenkivski bölgesinde yaşandığı bilgisine yer verdi.

Haberin Devamı

BİLANÇO BELLİ OLDU: 3 ÖLÜ

Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada saldırı nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

RUSYA KAMİKAZE DRONE'LAR İLE VURDU

Bu açıklamadan dakikalar sonra Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada ise patlamaların kamikaze drone saldırısı nedeniyle yalandığı bilgisine yer verildi. 

Patlama seslerinden hemen önce Kiev'deki hava savunma sistemlerinin devreye girdiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz pazartesi Rusya sabah saatlerinde başta Kiev olmak üzere pek çok Ukrayna kentini hedef almış, saldırı nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetmişti.

Son dakika... Kiev kâbusa uyandı... Art arda büyük patlamalar

ZELENSKİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Shevchenkivskyi bölgesinin hedef alındığı saldırıların ardından açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Vlodimir Zelenski, saldırıların gece boyunca sürdüğünü ve sivil halkın düşman tarafından terörize edildiğini belirtti. Rusya'nın, kamikaze İHA'larla Ukrayna'yı hedef aldığını ve bir binanın zarar gördüğünü söyleyen Zelenski, "Düşman kentlerimize saldırabilir ama bizi parçalayamayacak. Zaferi kazanacağız" ifadelerini kullandı.

RUSYA: ORDU VE ENERJİ TESİSLERİNİ VURDUK

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise  'Ukrayna’nın ordu ve enerji tesislerini havadan ve denizden vurduk' denildi.

ENKAZ ALTINDAN 18 KİŞİ KURTARILDI

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko, Shevchenkivskyi bölgesindeki bir binada çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığını söyledi. Kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Klitschko, "Shevchenkivskyi bölgesinde kamikaze İHA'yla vurulan bir binada patlama yaşandı. Şu an 18 kişi kurtarıldı. İlk bilgilere göre, 2 kişi enkaz altında" dedi.

RUSYA MİSİLLEMEYE DEVAM EDİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen haftaki saldırıların Rusya'yı işgal altındaki Kırım'da meydana gelen patlamaya misilleme olduğunu duyurmuştu.

Haberin Devamı

Bugünkü saldırının misilleme politikasının devamı olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!