Solingen yangınında ölen soydaşlar... Aile iki ay önce Almanya’ya yerleşmiş

Güncelleme Tarihi:

Solingen yangınında ölen soydaşlar... Aile iki ay önce Almanya’ya yerleşmiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2024 07:00

Solingen’de kundaklanan evde can veren Bulgar Türk’ü ailenin henüz iki ay önce Bulgaristan gelip kente yerleştiği ortaya çıktı. Ekim ayında iş bulmak için Almanya’ya giden baba şubat başında ailesini yanına almış.

Haberin Devamı

Almanya’nın Solingen kentinde geçen pazartesi yaşanan yangın faciasında hayatını kaybeden Bulgar Türkü anne, baba ve iki çocuğunun yakınları olay yerini incelemek için Solingen’e gitti. Faciada ölen İsmail Zhilov’un babası Emin Zhilov, kardeşi Zeki Zhilov, anne Kıymet’in babası Tahir Bangeev ve kardeşi Salih’in yanı sıra Hak ve Özgürlük Hareketi Partisi Başkan Yardımcısı ve Avrupa milletvekili İlhan Küçük, HÖH Başkan Yardımcısı Halil Letifov, Solingen DİTİB Merkez Cami tarafından iftar yemeğine katıldı. İftar sonrası Bulgaristan’dan gelen yakınlar Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ile durum değerlendirmesi yaptı.

OĞLUM CAN ÇOCUKTU

İsmail Zhilov’un babası Emin Zhilov olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Oğlum geçen yıl ekim ayında geldi buraya, iş buldu. Sonra eşini ve çocuklarını buraya istediğinde ben 1 Şubat 2024 tarihinde alıp getirdim ailesini. Ben ellerimle getirdim onları, şimdi neler oldu. Burada iki ayı geçiremediler. Çok zor, acımız büyük, Allah düşmanlarımıza da böyle acı göstermesin. Oğlum, herkese yol gösterirdi, çok yardım severdi. Hiç kimseyle bir sorunu olmadı. Karıncaya yol yapardı geçsin diye. Benim çocuk, can çocuktu. Suçlular yakalanıp adalete teslim edilsin diye, beklemekten başka elimizden bir şey gelmiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anne Kıymet Zhilov’un babası Tahir Bangeev de “Adalet istiyoruz, suçlular bir an önce bulunsun ve cezalandırılsın istiyoruz başka birşey istemiyoruz” diyerek duygularını dile getirdi. Savcılık kundaklama olduğuna dair patlayıcı madde izlerine ulaştıklarını açıklamıştı.

SOLINGEN KAYIPLARI ANILDI

Solingen’de yaklaşık bin 500 kişi, kundaklamada hayatını kaybeden 2’si çocuk 4 kişiyi anmak için şehir merkezinde toplandı. Yanan binaya doğru yürüyüşe geçen topluluk yol boyunca “adalet istiyoruz” sloganları attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!