Sinirlioğlu, BM’nin eylemsizliğini eleştirdi: Bize ‘hashtag’ nesli diyecekler

Güncelleme Tarihi:

Sinirlioğlu, BM’nin eylemsizliğini eleştirdi: Bize ‘hashtag’ nesli diyecekler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2021 07:00

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, birliğin Suriye’deki insani krize yönelik sosyal medya duyarlılığı haricinde bir adım atmadığına işaret ederek “Tarih bu konseyi hashtag nesli olarak tanımlayacak” eleştirisinde bulundu.

Haberin Devamı

ÖNCEKİ gün Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu (BMGK) toplantısında konuşan Sinirlioğlu, çözümsüzlüğün Suriye halkının sıkıntılarını arttırdığına dikkat çekti ve BMGK’nın eyleme geçmekteki yetersizliğini eleştirdi. Geçen cumartesi kutlanan Dünya Göçmenler Günü’nde Twitter’ın hashtag’lerle (konu başlıkları içeren etiketler) dolduğunu ancak Twitter gönderilerinin Suriye’deki sorunları çözmek için yeterli olmadığını vurgulayan Sinirlioğlu, “Türkiye’de her gün göçmenler günü. On binlerce Suriyeli çocuk ilk nefeslerini Türkiye’de aldı, ilk adımlarını Türkiye’de attı” dedi.

ELİMİZDEN GELEN BU MU

“Hashtag açılması iyi hoş ama başını sokacak bir ev daha iyi” diyen Sinirlioğlu, “Korkarım tarih bu konseyi hashtag nesli olarak tanımlayacak” ifadelerini kullandı. BMGK’nın süreci ele alışını da eleştiren Feridun Sinirlioğlu, “Her ay gelip konuşma yapıyoruz. Tweet atıyoruz. Sonra da ayrılıp bir sonraki ay geri dönüyoruz. Size, Suriye’deki insanların son şansının bizler olduğunu hatırlatırım. Elimizden gelenin en iyisi bu mu” ifadelerini kullandı. Konseye eylem çağrısı yapan Sinirlioğlu, “Belki de yeni yıl kararları hakkında tweet atmak yerine, Suriye halkını kurtarmak için gerçekten bir şeyler yapabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KIRMIZI HALI KANA BULANABİLİR

Sinirlioğlu ayrıca, Suriye’deki çözümsüzlüğün terör örgütlerine de hareket ve üreme alanı oluşturduğunun altını çizdi. DEAŞ ile mücadele adı altında terör örgütü PKK ve uzantılarına destek verenleri de sert bir tonla uyaran Sinirlioğlu, ”BM üyesi tüm ülkelerden terör örgütü liderlerine kırmızı halı sererken dikkatli olmalarını istiyorum. Kırmızı halılarınız çok hızlı bir şekilde kana bulanabilir. Elinizde masum Suriyelilerin kanının olmasını istemezsiniz” ifadelerini kullandı.

SURİYE TERÖRÜN UYUŞTURUCUNUN SIĞINAĞI OLDU

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen de “Suriye’nin istikrarsızlık yaymayı sürdürdüğünü” belirterek, siyasi çözüm sürecine katılım beklediklerini söyledi. Suriye 14 milyon insanın yardıma muhtaç olduğunu söyleyen Pedersen, 13 milyon Suriyelinin yerinden edildiğini ve durumun komşu ülkeler için de zorlayıcı olduğunu vurguladı. Pedersen, ülkenin ‘terörizm, uyuşturucu ticareti ve paralı askerler için bir cennet’ haline geldiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!