Sıkı diyet programı felaketi getirdi! Genç sporcu komada...

Güncelleme Tarihi:

Sıkı diyet programı felaketi getirdi Genç sporcu komada...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2022 14:57

36 yaşındaki vücut geliştirici Naghmeh Shelton uyguladığı sıkı diyet programı ve kullandığı performans artırıcı ilaçlar nedeni ile komaya girdi. Ailesi sağlık durumu her gün daha kötüye giden kadın için yardım kampanyası başlatırken eleştirilerin odağındaki eğitmen kendine yönelik suçlamaları kabul etmiyor.

Haberin Devamı

Çevresinde 'Neggy' olarak tanınan 36 yaşındaki vücut geliştirici Naghmeh Shelton 2018 yılında yeşil karta hak kazanıp İran'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındığında çok büyük hayalleri vardı.

ÜNLÜ BİR EĞİTMENLE ANLAŞTI

vücut geliştirme konusunda kendini geliştirmek isteyen ve ileride kendine ait bir spor salonu açma hayali olan genç kadın ünlü vücut geliştirme eğitmeni James Ayotte ile anlaştı.

Sıkı diyet programı felaketi getirdi Genç sporcu komada...

ÇOK KISA SÜRE İÇERİSİNDE 21 KİLO VERDİ

30 yaşındaki eğitmen Naghmeh'yi 890 kalorilik yoğun bir diyet programına aldı. Bu sayede genç kadın Ekim 2022'de, çok kısa bir süre içerisinde,  77 kilodan 56 kiloya kadar düştü.

PERFORMANS ARTIRICI İLAÇLAR SONRASI TÜKENDİ

Naghmeh'ye 21 kilo verdiren diyet performans artırıcı ilaçlarla desteklenmeye başlayınca sporcunun vücudu alarm vermeye başladı.

Acımasız diyet programı nedeni ile kendini kötü hisseden genç kadın Kasım ayında eğitmenine iyi olmadığını ve kendini sürekli yorgun hissettiğini söyledi.
Sıkı diyet programı felaketi getirdi Genç sporcu komada...

Ancak Washington Post'ta yer alan habere göre eğitmeni ona diyet programında hile yapmaması gerektiğini belirterek, 'Elinden gelenin en iyisini yap' dedi.

Haberin Devamı

EVİNDE BAYGIN BULUNDU

Trajik bir şekilde bu konuşmadan sadece 2 gün sonra Naghmeh Virginia, Ashburn'deki dairesinde baygın olarak bulundu.

Acilen Inova Loudoun Hastanesine götürülen genç sporcunun  'tehlikeli derecede düşük kan şekeri' nedeni ile bayıldığı öğrenildi.

BİR DAHA ASLA UYANMAYABİLECEĞİ BİR KOMADA

Doktorlar yaptıkları kontrollerde acımasız diyet, egzersiz programı ve performans artırıcı takviyeler nedeni ile kadında hipoglisemi geliştiğini ve beyninde hasar oluştuğunu gördüler.

Henüz 36 yaşında olan Naghmeh şimdi 'bir daha asla uyanmayabileceği' bir komada.

Sıkı diyet programı felaketi getirdi Genç sporcu komada...

EĞİTMENİ KABUL ETMİYOR

Tıp uzmanları genç kadının, aklı başında kimsenin bir araya getiremeyeceği maddelerden oluşan bir kokteyl içtiğini söylerken, eğitmen Ayotte olaya hiç bir şekilde dahil olmadığını öne sürüyor.

DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR

Naghmeh'nin durumu, baygın bulunduğu günden bu yana sürekli kötüye gidiyor. Genç kadın artık tam zamanlı bir solunum cihazına  bağlı.

Kızlarının durumu öğrenen aile ilk uçakla ABD'ye giderken, genç sporcunun hastane masrafları için bir yardım kampanyası başlatıldı.
Sıkı diyet programı felaketi getirdi Genç sporcu komada...

HİPOGLİSEMİ NEDİR?

Hipoglisemi, bireyin kan şekerinin, yani glikoz seviyesinin normal değerlerinden daha düşük olması durumuna verilen isimdir. Hızlı bir şekilde tedavi edilmeyen hipoglisemi bilinç kaybı ya da titreme nöbetlerine yol açabilir veya ölüm ile sonuçlanabilir. 

Hipoglisemi bu doğrudan komplikasyonların yanı sıra baş dönmesi, düşme veya halsizlik nedeniyle motorlu taşıt kazaları, yaralanma ya da yaşlı bireylerde daha fazla demans riskine yol açabilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!