Seçmen kütüğünde kaydınız var mı?

Güncelleme Tarihi:

Seçmen kütüğünde kaydınız var mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 10:27

16 Nisan'da anayasa değişikliği amacıyla yapılacak referandumda oy kullanacaklar kayıt için yurt dışı temsilciliklerine cumartesi ve pazar günü de başvuracak. Cumartesi ve pazar günü konsolosluklar açık kalacak. Konsolosluklar başvuruları yerel saatle 15.00'e kadar kabul edecek. İngiltere’de ise konsolosluklar saat 14.00'de kadar çalışacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'de 16 Nisan'da anayasa oylaması için referandum yapılacak. Referandumda yurt dışında yaşayan Türkler de oy kullanabilecek. Oy kullanmak için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıt olma şartı aranıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yayınladığı genelgeyle yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmayan veya bilgileri yanlış girilen seçmenler, 26 Şubat Pazar gününe kadar kayıtlarını yapabilecekler. Hatalı bilgilerin de düzeltilmesi için başvurabilecekler.

FORM DOLDURULMALI
Yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olmayanlar veya bilgileri yanlış olanlar YSK'nın internet sayfasından Adres Beyan Formu doldurmak zorunda. Doldurdukları formları da konsolosluğa teslim etmeleri gerekiyor. Adres beyan formu dolduranlar yanlarında nüfus cüzdanı bulundurmak zorunda. Konsolosluklar başvuruları cumartesi ve pazar günü yerel saatle 15.00'e kadar kabul ediyor. Saat farkı nedeniyle İngiltere'de ise adres beyan formları saat 14.00'de kadar teslim alınacak. 

Haberin Devamı

Cumartesi ve pazar günleri konsolosluklar sadece kayıtlar için hizmet verecek. Diğer işlemler ise yapılmayacak. Posta yoluyla gönderilen adres beyan formları ise dikkate alınmayacak.

27 MART’TA BAŞLIYOR
Anayasa değişikliği amacıyla yapılacak referandumda yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler 27 Mart'tan itibaren sandıklara oy atabilecek. Sandıklar, 30 gümrük kapısında 27 Mart'ta kurulacak. 16 Nisan'a kadar da açık kalacak. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler her gün 24 saat boyunca gümrük kapılarındaki sandıklarda oy kullanabilecek. YSK referandum için 57 ülkede toplam 120 seçim bölgesinde sandık kurulmasına izin verdi. Bu 120 seçim bölgesinde sandıklar 27 Mart'tan 9 Nisan'a kadar açık kalacak. Her gün sabah yerel saate göre 09.00 ile 21.00 saatleri arasında seçmenler sandıklara oy atabilecek. Yurt dışı seçmeni dilediği yurt dışı temsilciliğinde oyunu kullanabilecek. Yapılan değişiklik artık seçmenler sadece bağlı bulunduğu yurt dışı temsilciliğinde kurulan sandığa oyunu atmak zorunda değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!