Salman Rüşdi iyileşiyor: ‘Konuşabiliyor ve şakalaşıyor’

Güncelleme Tarihi:

Salman Rüşdi iyileşiyor: ‘Konuşabiliyor ve şakalaşıyor’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2022 07:00

New York’ta bir edebiyat etkinliğinde konuşma yaptığı sırada bıçaklanan yazar Salman Rüşdi’nin (75) yeniden konuşmaya başladığı açıklandı.

Haberin Devamı

Ağır yaralı şekilde hastanede tedavi altına alınan Rüşdi’nin artık solunum cihazına ihtiyaç duymadığı da bildirildi. Yazar dostu Aatish Taseer, Rüşdi’nin durumuna ilişkin paylaştığı mesajda “Solunum cihazına bağlı değil, konuşuyor ve şaka yapıyor” dedi. Rüşdi’nin menajeri Andrew Wylie de bu bilgiyi doğruladı ancak detay vermedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Bu arada, Selman Rüşdi’yi 10 kez bıçakladıktan sonra olay yerinde yakalanarak mahkemeye çıkarılan 24 yaşındaki Hadi Matar, hakkındaki ‘cinayete teşebbüs’ suçlamalarını reddetti. Savcı ise iddianamede, bunun planlı bir cinayet girişimi olduğunu savundu. Nitekim davaya bakan hâkim de Hadi Matar’ın, Salman Rüşdi’nin konuşma yapacağı yere sahte kimlikle bir gün önce gelip keşif yaptığına dikkat çekti. Siyah beyaz bir tulum, tıbbi maske ve ellerinde kelepçelerle hâkim karşısına çıkan Matar’ın kefalet talebi reddedildi.

Haberin Devamı

Salman Rüşdi iyileşiyor: ‘Konuşabiliyor ve şakalaşıyor’

NE OLMUŞTU

75 yaşındaki Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi, cuma günü Chautauqua’daki bir edebiyat etkinliğinde bıçaklı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonrası Rüşdi’nin durumunun kritik olduğu açıklanırken, saldırgan 24 yaşındaki Hadi Matar’ın İran Devrim Muhafızları Ordusu’na sempati duyduğu ancak onlarla organik bir bağlantısının bulunmadığı bildirilmişti. 1988 tarihli ‘Şeytan Ayetleri’ kitabının yazarı, radikal İslamcı çevrelerden büyük tepki çekmiş, yıllarca saklanmak zorunda kalmıştı. İran, 1989’da İslam aleminde büyük tepki çeken kitap nedeniyle Rüşdi aleyhine ölüm fetvası çıkarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!