Saat başı hırsızlık

Güncelleme Tarihi:

Saat başı hırsızlık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2023 07:00

İngiltere’de saat hırsızlığı ülkenin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Son yıllarda vakaların sayısı ikiye katlanırken sadece 2022’de polise 11 binden fazla saat hırsızlığı şikâyeti yapıldı. Londra’ya giden turistleri rehberler, saat ve çantalarını hırsızlara karşı korumaları konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı

İngiltere ve Galler’de son yıllarda giderek artan hırsızlık ve gasp olayları büyük boyutlara ulaştı. Hırsızların hedefinde ise lüks kol saatleri var. Watchfinder&Co’nun Sky News ile paylaştığı verilere göre, 2015’ten bu yana İngiltere ve Galler’de kaydedilen çalıntı saat sayısı neredeyse ikiye katlanarak 6 bin 696’dan geçen yıl 11 bin 35’e ulaştı. Vakaların 6 binden fazlası ise Londra’da gerçekleşti. Üç kez hırsızlığa uğradıktan sonra emekli olan eski saat satıcısı Paul Thorpe, pahalı saatler çalıp karaborsada satmanın diğer yasadışı işlere kıyasla daha kazançlı hale geldiğini söyledi. Thorpe, hırsızların Londra’da birkaç lüks saat çalarak, çoğu insanın bir ömür boyu kazanacağı paradan daha fazla para kazanabileceğini belirterek “Örneğin bir kilo kokainle uçağa binemezsiniz ama 1 milyon sterlin değerindeki çalıntı saatle uçağa binebilirsiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Saat başı hırsızlık

İngiltere ve Galler’de geçtiğimiz yıl 11 binden fazla çalıntı saat şikâyeti yapıldı. Buna göre ortalama her 60 dakikadan daha az bir sürede ‘saat hırsızlığı’ yaşanıyor.

FUTBOLCULARIN BAŞI DERTTE

-Lüks saatlere yatırım yapan pek çok ünlü futbolcu, sokakta ya da evlerinde hırsızlarla karşı karşıya geldi. Son olarak Brentford’da oynayan Rico Henry, saatinin otelde çalındığını fark etti. Saat 2 hafta sonra tefecide tespit edildi.

KAMPTAYKEN EVİ SOYULDU

Saatini çaldıran bir diğer futbolcu da Chelsea’de forma giyen Raheem Sterling. Ünlü golcü, geçen yıl İngiltere Milli Takımı ile Katar’da kamptayken, evlerine giren hırsız Sterling’e ait onlarca saati çalmıştı. 2020 yılında yine İngiliz futbolcu Dele Alli, evine giren soyguncularla yüz yüze gelmiş, ünlü futbolcunun saatleri ve mücevherleri çalınmıştı.

MESUT’A BIÇAKLA GASP

Bir başka hırsızlık girişimi ise 2019’da Arsenal’de oynayan Türk asıllı yıldız futbolcu Mesut Özil ve takım arkadaşı Sead Kolasinac’ın başına gelmişti. Bıçaklı iki saldırgan motosikletle futbolculara yaklaşıp Kolasinac’ın saatini gasp etmeye çalışmışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!