Rusya’dan tuhaf istek ‘O istihbarat şefini bize verin’

Güncelleme Tarihi:

Rusya’dan tuhaf istek ‘O istihbarat şefini bize verin’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 07:00

RUSYA, savaştığı Ukrayna’dan teröre destek verdiği sebebiyle ülkesinin güvenlik servisi başkanının teslim edilmesini istedi.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, önceki gün yaptığı açıklamada ‘Uluslararası Terörizmle Mücadele ve Terörizmin Finansmanıyla Mücadele Konvansiyonu’ çerçevesinde Rusya’da gerçekleştirilen terör eylemlerine katılan bütün kişilerin derhal tutuklanması ve teslim edilmesi için Ukrayna makamlarına resmi talepte bulundu. İadesi talep edilen kişiler arasında Ukrayna’nın SBU İstihbarat Servisi Başkanı Vasyl Maliuk da vardı.

Rus tarafı, açıklamasında Kiev rejiminden terörist faaliyetlere her türlü desteği derhal kesmesini, suçluları teslim etmesini ve kurbanlara verdikleri zararı tazmin etmesini talep ettiğini belirtirken, “Kiev yönetiminin anti-terör konvansiyonlarındaki yükümlülükleri ihlali, kendisini uluslararası hukuk açısından sorumlu kılar” ifadeleri kullanıldı. SBU, Rusya’nın taleplerine ilişkin yaptığı açıklamada, Moskova’nın taleplerinin ‘anlamsız’ olduğunu belirterek isteği reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!