Rusya'dan ABD'ye Afganistan ve Irak göndermesi

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan ABDye Afganistan ve Irak göndermesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 15:08

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Afganistan, Irak ve Libya’daki ‘başarısızlığının’ Ukrayna’da da devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus diplomasisinin 2023 yılı faaliyetleri ve dünya dış politikasında yaşanan gelişmelere ilişkin bugün basın toplantısı düzenledi. Ukrayna’dan Ortadoğu sorununa kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaşa değindi. Lavrov, “Eğer Minsk anlaşmaları uygulansaydı 7 yıl önce Ukrayna sorunu çözülebilirdi. Ancak Batı buna izin vermedi” dedi.

Davos’ta yaptığı konuşmada Minsk anlaşmalarının uygulanamamasından Rusya’yı sorumlu tutan Vladimir Zelenski’i hedef alan Lavrov, eski Almanya Başbakanı Angela Merkel ve eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin Ukrayna'yı savaşa hazırlamak için Minsk anlaşmalarını imzalamadıklarını itiraf ettiğini hatırlatarak, “Minsk anlaşmalarının bir ara aşama olmadığını herkes çok iyi biliyor. Bu anlaşmalar, bu sorunu sonlandırmayı amaçlıyordu ve BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylandı. Anlaşma (Minsk anlaşmasının uygulanması) Putin tarafından yok edilmedi. Merkel ve Hollande anlaşmanın uygulanması için çabalamadı. Her ikisi de anlaşmayı Ukrayna’ya zaman kazandırmak ve savaşa hazırlamak için onayladı. Zelenski, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nun kürsüsünden uluslararası topluma açıkça yalan söyledi” ifadelerini kullandı.

ABD'YE MESAJ

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanı LavrovABD'ye de göndermede bulunarak “Amerikalılar 20 yıldır Afganistan’da. Orada ne başardılar? Ya da aynı şekilde Irak. Libya. ABD ve uydularının macera yaşadığı herhangi bir ülke. Gözden geçirin, nerede daha iyi oldu? Tüm bunların uğruna planlandığı demokrasi nerede tesis edildi? Ne yazık ki Ukrayna'yı da aynı kader bekliyor. Çünkü efendiye güvenerek, efendinin sadece kendisini düşündüğünü ve sizi hiç düşünmediğini fark etmeden, halkınızın çıkarlarının dikkate alınmasını bekleyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!