Rusya’da Amerikanvari okul baskını: 15 ölü

Güncelleme Tarihi:

Rusya’da Amerikanvari okul baskını: 15 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2022 07:00

Seferberlik nedeniyle tansiyonun yükseldiği Rusya’da dün bir okula düzenlenen saldırıda 11’i öğrenci 15 kişi öldü. Saldırganın ABD’deki bir okul saldırısından esinlendiği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Rusya’da savaş ve seferberlik nedeniyle sosyal gerilim üst seviyeye çıkarken dün Sibirya’da bir okula silahlı saldırı düzenlendi. Ural dağları bölgesinde, İjevsk kentindeki ilkokula silahlı saldırı düzenleyen 34 yaşındaki Artem Kazantsev, 11’i çocuk olmak üzere 15 kişiyi öldürdü. Güvenlik güçleri olay yerine gelene kadar planladığı katliamı bitiren saldırgan son kurşunu şakağına sıkarak intihar etti.

GAMALI HAÇLI TİŞÖRT

Rusya’yı derinden sarsan ilkokul baskını sabah saatlerinde gerçekleşti. İlk ders zilinin çalmasından kısa süre sonra okula gelen Artem Kazantsev önce girişte nöbet tutan iki özel güvenlik görevlisini açtığı ateşle öldürdü. Görgü tanıklarının anlattığına göre üzerinde Nazi sembolü gama haçlı tişört giyen saldırgan iki elinde silah tutuyordu. Okula girdikten sonra çocuk yaşlı ayrımı yapmaksızın önüne çıkanlara ateş açan saldırgan 11 çocuk ve 2 öğretmeni öldürdü. Olayda 22’si çocuk 24 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Rusya’da Amerikanvari okul baskını: 15 ölü

COLUMBINE BAĞLANTISI

Okulda inceleme başlatan Rusya Soruşturma Komitesi saldırganın ismini tespit etmesiyle Kazantsev’in yıllar önce bu okuldan mezun olduğunu belirledi. Saldırı tabancalarında 1999 yılında Eric Harris ve Dylan Klebord’un ABD’de Columbine Lisesi’ne düzenlediği saldırıya gönderme yapan zincir anahtarlıklar bulundu. Buna göre anahtarlıklarda ‘Eric’, ‘Dylan’ ve ‘Columbine’ kelimeleri yer alıyordu. Columbine katliamında 15 kişi ölmüştü. Telegram’da dolaşan ve saldırgana ait olduğu iddia edilen bir mesajda, “Olanlar terör saldırısı değildir. Herhangi bir aşırıcı örgüte mensup değilim” ifadeleri yer alıyor. Öte yandan Rusya lideri Vladimir Putin eylemi ‘insanlık dışı terör saldırısı’ diyerek kınarken, Kremlin, ‘saldırganın muhtemelen neo-faşist gruba mensup olduğunu’ belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!