Rusya ve Ukrayna'da fırtına alarmı! 3 kişi hayatını kaybetti, Kırım'da OHAL ilan edildi

Güncelleme Tarihi:

Rusya ve Ukraynada fırtına alarmı 3 kişi hayatını kaybetti, Kırımda OHAL ilan edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 17:29

Rusya'da etkili olan fırtına nedeniyle yaklaşık 1,9 milyon kişi elektriksiz kaldı. Kırım'da OHAL ilan edildi, Rusya'da 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Rusya ve Ukrayna’nın güneyini şiddetli fırtına vurdu. Kırım’da etkili olan fırtına nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Yollar sular altında kalırken, şiddetli rüzgar, ağaçları yerinden söktü.

Bölgede yaklaşık yarım milyon kişi elektrik hatlarının yıkılması nedeniyle elektriksiz kaldı. Son 16 yılda kaydedilen en güçlü fırtına olarak tanımlanan fırtınanın ardından Kırım Bölgesi’nde olağanüstü hal ilan edildi. Rüzgar hızının 144km’ye ulaştığı bölgede devlet daireleri kapatılırken eğitime ara verildi.

Rusya’nın güneyindeki Kuban bölgesinde ise çok sayıda ev ve okul hasar gördü. Rusya'nın Soçi kentinde 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Rusya Enerji Bakanlığı tarafından yayımlanan ve Rusya'nın Dağıstan, Krasnodar ve Rostov bölgelerinin yanı sıra Ukrayna'nın işgal altındaki Kırım, Donetsk, Lugansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin sıralandığı raporda, “Yerel saatle 10.00 itibarıyla yaklaşık 1,9 milyon kişi elverişsiz hava koşulları nedeniyle elektriksiz kaldı” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!