Rusya: Türkiye ile kararlaştırılan Rejim ile ÖSO hattına varıldı

Güncelleme Tarihi:

Rusya: Türkiye ile kararlaştırılan Rejim ile ÖSO hattına varıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 23:53

TSK destekli ÖSO, terör örgütü DEAŞ’ın elindeki El Bab’ı almaya yönelik ciddi ilerleme kaydederken, Suriye ordusu da güneyden yaklaşıyor. Rus Savunma Bakanlığı, El Bab’ın güneyinde stratejik Tadif yerleşiminin Suriye ordusu tarafından ele geçirildiğini belirterek, Türkiye ile daha önce kararlaştırılan rejim ve ÖSO cephe hattına ulaşıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

SURİYE’nin kuzeyindeki El Bab bölgesine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu’nun operasyonları sürerken Suriye ordusu ve müttefiklerinin de güneyden kente doğru ilerlemesi devam etti.

Rusya: Türkiye ile kararlaştırılan Rejim ile ÖSO hattına varıldı
Rusya Savunma Bakanlığı, El Bab’ın hemen güneyinde kalan Tadif yerleşim biriminin Suriye ordu birlikleri tarafından ele geçirilerek, Türkiye ile daha önce kararlaştırılan Esad birlikleri-ÖSO cephe ayrım çizgisine ulaşıldığını bildirdi. Rus tarafından yapılan yazılı açıklamada Tadif’in kurtarılması operasyonunun Rus askeri unsurları desteğinde Suriye ordu birlikleri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. DEAŞ ile çatışmalarda 650 teröristin öldürüldüğü belirtilerek “Başarılı Tadif operasyonuyla Suriye hükümet kuvvetleri Türkiye ile kararlaştırılan ÖSO ile cephe hattı ayrım çizgisine ulaşmış oldu. Böylece Rakka’yı El Bab’a bağlayan stratejik yol Suriye hükümet birliklerinin kontrolüne geçmiş oldu” dendi.

Haberin Devamı

Ankara’ya gelen son bilgilere göre ÖSO ile rejim arasında cephe mesafesi 2 kilometrenin altına düşmüş durumda. Çatışma riskinin en güçlü olduğu yer ise El Bab’ın güneybatısındaki bir köy olan El Guz. Ankara, özellikle burada rejim güçleri içindeki İranlı milislerin provokatif saldırılarından endişe ediyor. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Suriye güçleri, El Bab’tan sadece 1.5 km uzaklıkta. Türk askerine, Suriye güçlerinden ateş açıldığında “Anında misliyle karşılık ver” emri de verilmiş durumda.

DEAŞ’IN TUTUNMASI ZOR

TSK’nın açıkladığı Fırat Kalkanı harekâtı haftalık bilançosuna göre, batıdan, doğudan ve kuzeyden El Bab’ın dış mahallelerine ulaşıldı. El Bab’ın doğusundaki Bzagah ve Kabbasin, batıdaki Akil Tepesi ve hastane bölgesinde kontrol sağlandı. TSK, “Bu bölgelerin kontrol altına alınmasıyla DEAŞ’ın El Bab’ta tutunması giderek zorlaşmaktadır. Bzagah, önemli bir lojistik destek aktarım merkeziydi, bu nedenle çok kuvvetle savunuluyordu” bilgisini paylaştı. Harekâta ÖSO altında katılan gruplardan Ahrar el-Şam,  Twitter hesabından ÖSO güçlerinin, El Bab’ın ambarlarını ve güneybatıdaki spor tesislerinin ele geçirdiğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!