Rusya sınır bölgesinde 9 bin çocuğu tahliye edecek

Güncelleme Tarihi:

Rusya sınır bölgesinde 9 bin çocuğu tahliye edecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 07:00

Ukrayna’nın Rusya’nın sınır kenti Belgorod’a yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından Vali Vyacehlav Gladkov, bölgede pek çok köyün boşaltıldığını ve 9 bin çocuğun tahliye edileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

İktidar partisi üyeleriyle yaptığı bir toplantıda konuşan Gladkov, “Çok sayıda köyü boşaltıyoruz ve Ukrayna silahlı kuvvetlerinin bombardımanı nedeniyle yaklaşık 9 bin çocuğu tahliye etmeyi planlıyoruz” dedi. Seçimlerle ilgili de konuşan bölge valisi, “Bölge sakinlerinin her zamankinden daha fazla sandık başına gelmesinden gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

PUTİN’İN ‘TAMPON BÖLGE’ PLANI

Diğer yandan pazar günkü seçim zaferinin ardından basın toplantısında Rusya lideri Vladimir Putin, sınır bölgesine yönelik saldırılara önlemek için Ukrayna’nın kontrolündeki topraklarda ‘sıhhi bölge’ oluşturulabileceğini söyledi. Bu da Rusya’nın daha önce kontrol altına almaya çalıştığı Belgorod’a komşu Ukrayna’nın Harkiv bölgesini işgal etmeye yönelik yeni bir saldırı anlamına gelebilir. Putin, “Yaşanan trajik olayları göz önünde bulundurarak, uygun gördüğümüz bir noktada Kiev rejimine bağlı bugünkü topraklarda ‘tampon bölge’ oluşturmak zorunda kalacağımızı göz ardı etmiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!