Rusya lideri Putin'den çok sert açıklama

Güncelleme Tarihi:

Rusya lideri Putinden çok sert açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 13:28

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de konuşlanan Rus askeri varlığına yönelik herhangi bir tehdit hissettikleri an yanıtlarının çok sert olacağını ve bu tehdidi yok edeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Putin, Rusya Savunma Bakanlığı’nda üst düzey subay kadrolarıyla yaptığı toplantıda Türkiye’nin adını anmadı ancak düşürülen Su-24 bombardıman uçağını kastederek şöyle konuştu:

“Bizim Suriye’deki askeri varlığımıza yönelik herhangi biri tarafından yeni bir provokatif saldırı düzenlenmesi konusunda uyarıyorum. Bu defa yanıtımız son derece ciddi ve sert olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Suriye’deki hava üssümüzü ek savaş uçakları ve hava savunma sistemleriyle güçlendirdik. Bombardıman uçaklarımız artık devamlı avcı uçaklar eşliğinde operasyona çıkıyor. Lazkiye hava üssü çevresinde, karada da güvenlik önlemleri artırıldı. Emri vermiş bulunuyorum. Orada tehdit veya saldırıya uğramamız halinde yanıtımız çok sert olacak. Saldırgan anında imha edilecek.”

Haberin Devamı

İKİ AYDA 214 BİN TON

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise toplantıda, “İki ayda oraya 214 bin ton askeri yük naklettik” açıklamasıyla Suriye’de gerçekleştirdikleri askeri operasyonun boyutunu gözler önüne serdi.

Putin’in başkanlık ettiği toplantıda Suriye ile ilgili çarpıcı rakamlar açıklayan Şoygu, “İki ay gibi kısa sürede orada başlattığımız operasyonlar için havadan ve denizden 214 bin ton askeri malzeme taşıdık. Bu operasyona rahatlıkla, yeni Rusya tarihindeki en kapsamlı operasyon diyebiliriz. Suriye’de hava operasyonlarının yanı sıra karada da adımlar attık. Suriye yönetimiyle birlikte aldığımız karar doğrultusunda Humus şehrindeki tank fabrikasını onararak yeniden devreye soktuk. Şimdi o fabrika tam kapasite çalışmaya başladı” dedi.

Rusya lideri Putinden çok sert açıklama

KARAKUTUYA TALİP ÇIKMADI

Öte yandan Şoygu tarafından geçtiğimiz günlerde Kremlin’e getirilen karakutuyla ilgili Putin’in basın danışmanı Dimitri Peskov’dan açıklama geldi.

Suriye sınırında vurulan Su-24 Rus savaş uçağının karakutusu hakkında Putin, “Şimdi açmayın. Yabancı ülkelerden uzmanlar davet edip bu işi yapalım” demişti.

Ancak Rus medyasına konuşan Peskov, “Şu ana kadar dış ülkelerden karakutunun açılıp birlikte okunmasına, bildiğim kadarıyla olumlu yanıt veren olmadı” dedi.

Haberin Devamı

"BU İŞTE BİR TUHAFLIK VAR"

Rusya ile Türkiye arasında krize yol açan uçak ve bulunan karakutusu hakkında Putin’in eski danışmanlarından Andrey İlarionov da katıldı.

Kremlin’e muhalif İlarionov, Putin’in “Uçağın nedene vurulduğu gerçeğini karakutu gösterecek” çıkışına ilginç bir yorum getirerek şöyle dedi:

“Bu çok tuhaf bir kutu. Uçak 24 Kasım tarihinde vuruldu. Sonra uçağın düştüğü bölgede bizim terörist olarak adlandırdığımız kişiler enkaza ilk ulaşan taraf oldu. Aradan neredeyse iki hafta geçtikten sonra Savunma Bakanı Şoygu bu karakutunun vurulan uçağa ait olduğunu ilan ederek Kremlin Sarayı’na getirdi. Bu işte bir tuhaflık var. Mesela birkaç yıl önce Polonya lideri Kaçinski’nin uçağı Rusya’da düştüğünde karakutu Kremlin’e getirildi mi? Hayır getirilmedi. Şimdi niye getiriliyor. Bu işte bir tuhaflık var.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!