Rusya Enerji Bakanı Şulginov: "Türkiye’de kurulacak gaz merkezi projesinin hızlanmasını bekliyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Rusya Enerji Bakanı Şulginov: Türkiye’de kurulacak gaz merkezi projesinin hızlanmasını bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 15:55

Rusya Enerji Bakanı Nikolay Şulginov, Rus gazı için Türkiye’de dağıtım merkezi kurulması projesine dair, "Enerji Bakanlığı’nın beklentisi, Türkiye’de gaz merkezi kurma planının uygulanma aşamasının hızlanması yönünde" dedi.

Haberin Devamı

Rusya Enerji Bakanı Nikolay Şulginov, St. Petersburg Ekonomi Forumu'nda Türkiye'de kurulması planlanan gaz merkezi ile ilgili yerel medyaya önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Şulginov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılmasına dair sunduğu projenin üzerinde Türkiye'de Şubat ayında meydana gelen deprem felaketi nedeniyle çok durulamadığını belirtti.

Şulginov, "Deprem nedeniyle bir trajedi yaşandı. Bu konuyu konuşmanın zamanı değildi. Şimdi bu konuyu ele alışımız yeni bir seviyeye çıkacak" ifadelerini kullandı. Şulginov, "Enerji Bakanlığı’nın beklentisi, Türkiye’de gaz merkezi kurma planının uygulanma aşamasının hızlanması yönünde” şeklinde konuştu.

"AVRUPA VE ABD DIŞINDA ÇOK AZ ÜLKE REDDEDİYOR"

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rus gazı ve petrolüne uygulanan ambargo ve kısıtlamaları aşmak için çeşitli yöntemler denediklerini de ifade eden Şulginov, "Bu arz için çeşitli yöntemler geliştirdik ve bunu başardık. Avrupa ve ABD dışında çok az ülke Rusya'dan gelen yüksek kaliteli petrolü reddediyor. Gaz tedarikini Asya-Pasifik'ten Türkiye'ye kadar ulaştırdık. Bazı petrol ürünlerinin alımını önemli ölçüde artırdı" şeklinde konuştu.

Şulginov, yaptırımların artması nedeniyle pazarı çeşitlendirmenin kolay olmadığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!