Rusya duyurdu: Ukrayna'ya ait son savaş gemisi de imha edildi

Güncelleme Tarihi:

Rusya duyurdu: Ukraynaya ait son savaş gemisi de imha edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2023 12:47

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna donanmasının son savaş gemisi olarak bilinen çıkarma gemisi Yuri Olefirenko'nun imha edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov Rus ordusunun faaliyetlerine yönelik yaptığı açıklamada, Kupyansk, Krasno-Limansky, Donetsk, Luhansk, Maryinsky, Herson ve Zaporijya şehirlerinde Ukrayna ordusunun ağır kayıplar verdiğini belirtti. Saldırılarda Ukrayna Deniz Kuvvetleri'nin son savaş gemisi olan Yuri Olefirenko’nun imha edildiğini duyuran Konaşenkov, "29 Mayıs'ta Odessa Limanı'ndaki askeri gemilerin bağlanma noktasının yüksek hassasiyetli bir füze ile vurulması sonucu Ukrayna Deniz Kuvvetleri'nin son gemisi olan Yuri Olefirenko imha edildi" ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, Ukrayna'nın Rus ordusuna insansız hava araçlarıyla saldırı girişimlerini de sürdürdüğünü de vurgulayarak, "Ayrıca Luhansk'a bağlı Verkhnekamenka, Zaliman ve Donetsk'e bağlı Pokrovskoe, Staromayorskoe yerleşim alanlarında 11 adet insansız hava aracı imha edildi" dedi.

Konaşenkov ayrıca, savaşın başından bu yana Ukrayna ordusuna ait toplam 429 savaş uçağı, 235 helikopter, 4 bin 490 İHA, 424 uçaksavar füze sistemi, 9 bin 345 tank ve çeşitli zırhlı araç, bin 103 çoklu roketatar sistemi, 4 bin 946 otobüs ve havan topu, 10 bin 574 özel askeri aracın imha edildiğini söyledi.

MEDVEDEV YİNE MEYDAN OKUDU

Haberin Devamı

Öte yandan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, İngiltere’nin askeri ya da sivil görevlilerinin Rusya’nın ‘meşru askeri hedefi’ olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, “Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Cleverly, Ukrayna'nın 'Rusya'nın kabiliyetlerini zayıflatmak için sınırlarının ötesinde güç kullanma meşru hakkına sahip olduğunu' ifade etti. Cleverly'e göre Ukrayna'nın sınırlarının ötesindeki meşru askeri hedefler meşru müdafaanın bir parçasıdır. Ezeli düşmanımız İngiltere'nin ahmak yetkilileri, Lahey ve Cenevre Sözleşmeleri ile ek protokolleri de dahil olmak üzere modern savaşları düzenleyen ve evrensel olarak kabul gören uluslararası hukuk çerçevesinde kendi devletlerinin de savaş halinde olarak nitelendirilebileceğini unutmamalıdır” dedi.

Rusya duyurdu: Ukraynaya ait son savaş gemisi de imha edildi


Haberin Devamı

“İNGİLİZ YETKİLİLER DE HEDEF OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLİR”

Medvedev, bu anlayışla İngiliz devlet ve askeri yetkililerin de Rusya’nın ‘meşru hedefi’ olabileceğini vurgulayarak, “Bugün Birleşik Krallık, Ukrayna'nın müttefiki olarak ona teçhizat, uzman ve benzeri askeri yardımlar sağlamakta ve fiilen Rusya'ya karşı ilan edilmemiş bir savaş yürütmektedir. Bu durumda, savaşı kolaylaştıran askeri ya da sivil tüm kamu görevlileri meşru bir askeri hedef olarak değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!