Rüşvetçi AP Başkan Yardımcısı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Rüşvetçi AP Başkan Yardımcısı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2022 07:00

Belçika polisinin 9 Aralık’ta düzenlediği yolsuzluk operasyonu bağlamında gözaltına alınan Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı, Yunan parlamenter Eva Kaili hakkında tutuklama kararı çıktı. Kaili hakkında suç örgütüne üye olma, para aklama ve yolsuzluk suçlamaları var.

Haberin Devamı

Kaili’nin erkek arkadaşı Francesco Giorgi ile eski AP üyesi Pier Antonio Panzeri hakkında da tutuklama kararı verildi. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Luca Visentini ise şartlı serbest bırakıldı. Bir otel çıkışında elinde para dolu bir valizle yakalanan Kaili’nin babası da serbest bırakılanlar arasında. Savcılık, AP’de siyasi ve stratejik konumdaki kişilere parlamentonun kararlarını etkilemelerine olanak tanıyacak şekilde büyük miktarlarda para ödenmesinden veya önemli hediyeler teklif edilmesinden şüpheleniyor. AP Başkanı Roberta Metsola ise Kaili’ye gönderdiği resmi mektupta, “Devam etmekte olan adli soruşturma ışığında, AP Başkan Yardımcısı sıfatıyla size tevdi edilen tüm yetki, görev ve sorumlulukları derhal askıya almaya karar verdim” ifadelerini kullandı.

 

Haberin Devamı

KATARLI BAKANLA FOTOĞRAF

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Yunan vekil Eva Kaili dahil 5 kişinin, Brüksel’de düzenlenen operasyonlarda Katar’dan rüşvet aldıkları suçlamasıyla gözaltına alınması sonrasında yeni detaylar ortaya çıktı. Belçika’nın çok okunan gazetelerinden Le Soir, Kaili’nin kısa bir süre önce Katar’a yaptığı ziyaretin fotoğraflarını yayınladı. Katar Çalışma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yayınlanan fotoğrafta Kaili, Doha’ya ziyareti sırasında Katarlı bakanla otururken görülüyor. Kaili bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Katar’daki Dünya Kupası öncesi stadyumların inşasındaki çalışma koşulları ile ilgili gündeme gelen endişeler ve işçi ölümleri iddialarına rağmen, Katar’ın işçi haklarında önde gelen bir ülke olduğunu söylemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!