"ÖSO Moskova’da Rus yetkililerle görüştü" iddiası

Güncelleme Tarihi:

ÖSO Moskova’da Rus yetkililerle görüştü iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:54

Suriye lideri Beşar Esad'ın Rusya'ya gizlice giderek Devlet Başkanı Putin'le görüşmesinin ardından, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) temsilcilerinin de geçtiğimiz günlerde Moskova'da Rus yetkililerle görüştüğü iddia edildi. ÖSO yetkilileri ise bu iddiayı kesin bir dille yalanladı. 

Haberin Devamı

Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Mİhail Bogdanov, haber ajansı Interfax'a yaptığı açıklamada Özgür Suriye Ordusu temsilcilerinin geçtiğimiz hafta Moskova’ya bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Soruya “Evet, farklı kişiler buradaydı” yanıtını veren Bogdanov, Rus Dışişleri Bakanlığı’nın ÖSO ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

ÖSO YALANLADI 
Özgür Suriye Ordusu ise Rusya’nın Suriye'de askeri desteğini istemediklerini duyurdu. BBC’ye konuşan bir ÖSO sözcüsü İssam El-Reis Moskova’nın güvenilmez olduğunu ve Rusların yardımına ihtiyacı olmadıklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendi halkını ayrım yapmaksızın öldüren bir rejime yardım ettiğini savunan El-Reis, “Rusların yardım edeceğine nasıl güvenebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Reuters'a konuşan başka bir ÖSO temsilcisi de iddiayı yalanalayarak, "Moskova'ya gitmeyi kabul etmemiz ve onlarla diyalog kurmamız imkansız. Onların yardımını istemiyoruz" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!