Riyad ile Berlin hattında Lübnan krizi

Güncelleme Tarihi:

Riyad ile Berlin hattında Lübnan krizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 00:08

LÜBNAN’daki siyasi kriz Suudi Arabistan ile Almanya arasında da gerilime yol açtı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Lübnan konusundaki uyarıları üzerine Suudi Arabistan, Berlin’deki büyükelçisini konsültasyon için Riyad’a geri çağırdı, ayrıca bir nota mektubunun da hazırlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Buna göre Gabriel, perşembe günü Lübnan Dışişleri Bakanı Cebran Basil ile basın toplantısında ‘Avrupa’nın maceraperestliğin buraya (Lübnan) yayılmasına tolere etmeyeceğini’ söyledi. Bunun üzerine Suudi Arabistan, Gabriel’in açıklamalarına tepki olarak Berlin’deki büyükelçisinin merkeze çağırma kararı aldı. Suudi resmi haber ajansı SPA, Gabriel’in açıklamalarının ‘yanlış bilgiye’ dayandığını ve Riyad yönetimini ‘şaşırttığını’ belirtti. Alman Dışişleri Bakanlığı bunun üzerine bir açıklama yaparak “bölgenin istikrarı konusunda çok kaygılıyız ve tüm tarafları gerginliği düşürmeye çağırıyoruz” dedi.

İki hafta önce S. Arabistan’a giden Saad Hariri, İran ve Hizbullah’ı suçlayarak istifasını açıklamıştı. Hariri’nin Lübnan’a dönmemesi üzerine ‘Suudi Arabistan’da rehin tutuluyor’ söylentileri gündeme gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!