Resmi konutta parti vermiş... Japonya Başbakanı’nın başı oğluyla dertte

Güncelleme Tarihi:

Resmi konutta parti vermiş... Japonya Başbakanı’nın başı oğluyla dertte
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2023 07:00

Japonya Başbakanı Fumio Kişida’nın oğlunun başbakanlık konutunda arkadaşlarına parti verdiğinin ortaya çıkması tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Geçen aralık ayında düzenlenen partinin fotoğrafları yeni ortaya çıkarken, hükümet sözcüsü Başbakan’ın oğlu Şotaro’ya “güçlü uyarı” verildiğini söyledi.

‘KAMU BİNASINA SAYGISIZLIK’

Haftalık “Shukan Bunshun” dergisinin paylaştığı fotoğraflarda, Şotaro Kişida ile bazı akrabaları ve arkadaşlarından oluşan yaklaşık 10 kişi, resmi konut merdivenleri ve kürsede poz verirken görülüyor. Başbakan’ın resmi konuklarıyla fotoğraf çektirdiği kırmızı halı kaplı merdivenler ile basın toplantıları için kullanılan kürsüde verilen pozlar, “kamu binasında devlete saygısızlık” olarak yorumlandı.
Kişida oğlunun bu davranışından “derin pişmanlık duyduğunu” belirtti, ancak onu sekreterlik görevinden almayacağını söyledi. Başbakan, geçen ekimde oğluna özel kaleminde görev vermiş bu da ‘adam kayırma’ suçlamalarına neden olmuştu. Şotaro daha önce resmi görevi sırasında turistik gezilere çıkmakla, ayrıca Londra ve Paris seyahatleri sırasında alışverişe gitmek için bir devlet otomobilini kullanmakla eleştirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!