Radziwill, Langhoff ve Taş da delege seçildi

Güncelleme Tarihi:

Radziwill, Langhoff ve Taş da delege seçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 09:31

Almanya’da 12 Şubat’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde, Türkiye kökenli üç delege de oy kullanacak. Berlin Eyalet Meclisi’nin onayladığı 24 delege arasında Berlin Eyalet Meclisi milletvekilleri SPD’li Ülker Radziwill, Sol Parti’li Hakan Taş ve Maxim Gorki Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Şermin Langhoff da yer aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da 12 Şubat’ta cumhurbaşkanı seçilecek. Seçimde Federal Meclis milletvekilleri ve milletvekilleri sayıları kadar 16 eyaletin meclislerinden gelecek delegeler oy kullanacak. Delegeler arasında Türkiye kökenliler de bulunuyor.

Federal Meclis’te 631 milletvekili bulunuyor. 16 eyalet meclisi de 631 delege gönderecek ve toplam bin 262 delege seçimlerde oy kullanabilecek. Eyaletler, oy kullanacak delegeleri belirlemeye başladı. Berlin Eyalet Meclisi, seçimde oy kullanacak 24 delegenin ismini onayladı. Mecliste grubu bulunan SPD, CDU, Sol Parti, Yeşiller, FDP ve AfD toplam 24 delegeyi meclisteki milletvekilli sayısına göre paylaştı. 24 delege arasında üç de Türkiye kökenli bulunuyor.
SPD Berlin eyalet milletvekili Ülker Radziwill, Sol Parti Berlin eyalet milletvekili Hakan Taş ve Maxim Gorki Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Şermin Langhoff seçimde oy kullanacak.

 

BAKMADAN GEÇME!