PYD’ye Moskova’da kurdeleli açılış

Güncelleme Tarihi:

PYD’ye Moskova’da kurdeleli açılış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 21:34

SURİYE’nin kuzeyinde tek taraflı üç Kürt kantonu ilan eden terör örgütü PKK bağlantılı PYD dün Rusya’nın başkenti Moskova’da siyasi temsilcilik açtı.

Haberin Devamı

Temsilcilik, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaklaşık iki ay önce Rusya ziyareti sırasında ‘Kürt İş Adamları Derneği’nin açılışını yaptığı aynı bina ve aynı katta faaliyete geçti. Törene Rojava (Suriyeli Kürtler) dış ilişkiler sorumlusu Sinem Muhammed, HDP milletvekili Feleknas Uca, temsilciliğin başkanı Rodi Atman, PYD Rusya temsilcisi Ali Salam ve Rus yetkililerden konuklar katıldı.

‘RUSYA SENARYO YAZAN ÜLKE’

Kurdeleyi kesmeden önce bir konuşma yapan Sinem Muhammed, “Bugün Kürt halkı tarihi bir gün yaşıyor. Rusya’nın başkenti Moskova’da ilk dış temsilciliğimizi açıyoruz. Bizim için bu son derece önemli bir gelişme. Çünkü Rusya sadece Ortadoğu bölgesi ve Suriye’de önemli bir oyuncu değil, aynı zamanda senaryoları yazan büyük bir devlettir. Birincisini Moskova’da açtığımız temsilcilikler umarım yakın gelecekte AB ülkeleri ve ABD’de açılacak” dedi. Açılışta Rusya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Afrika Bölümü Müdür Yardımcısı Andrey Panov da hazır bulundu. Konuşma yapmayan Panov, Hürriyet’in sorusu üzerine “Buraya çok yakın bir dostumun daveti üzerine geldim. Katılımım resmi görevimle bir ilgisi bulunmuyor” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!