Pulitzer'ler drama gitti

Güncelleme Tarihi:

Pulitzerler drama gitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 01:02

Habercilikte dünyanın en önemli ödüllerinden Pulitzer’ler, New York’ta sahiplerini buldu. En önemli Pulitzer ödüllerine, göçmen ve mültecilerin acı ve trajedi dolu fotoğraf ve haberleri layık görüldü.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en önemli habercilik ödülleri arasında gösterilen Pulitzer’lerin bu yılki sahipleri önceki gün açıklandı. ABD’de 100’üncü kez verilen ödüller gazetecilik alanında 14 farklı başlığa ayrıldı. New York’ta bulunan Columbia Üniversitesi’nin Pulitzer Salonu’nda açıklanan ödüllere fotoğraf dalında göçmen hikâyeleri damga vurdu. Bu ödüller belli başlıklarda şöyle:

KÖLE KURTARAN AJANS
KAMU HİZMETİ DALI: Bu dalda Pulitzer Ödülü, Amerikan haber ajansı Associated Press’e gitti (AP). Güneydoğu Asya’da deniz ürünleri sektöründe köle olarak çalıştırılan 2 binden fazla kişinin serbest kalmasını sağlayan araştırması nedeniyle, AP ödüle layık görüldü.

FLAŞ HABER DALI: Los Angeles Times gazetesi, geçtiğimiz yıl ABD’nin San Bernardino kentinde radikal dinci bir çiftin 14 kişiyi öldürdüğü saldırıdan ve sonrasındaki terör soruşturmasından verdiği bilgilerle ‘Flaş Haber’ alanında Pulitzer kazandı.

ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK: Tampa Bay Times ve Herald-Tribune gazeteleri, Florida’daki akıl hastanelerinde yaşanan şiddet olaylarını gün ışığına çıkardıkları için ‘Araştırmacı Gazetecilik’ Pulitzer’ini ortaklaşa aldılar.

ULUSLARARASI HABERCİLİK: Afganistan’da kadınların karşılaştığı gaddarlıklar ve saldırıları haberleştiren New York Times gazetesinden Alissa J. Rubin, ‘Uluslararası Habercilik Ödülü’nün sahibi oldu.

FLAŞ HABER FOTOĞRAF: Ödülü mültecilerin yolculuklarını ve başka ülkelere kabul edilmeleri için verdikleri mücadeleyi yansıtan New York Times Gazetesi foto muhabirlerine verildi.

Habercilik dışında roman, drama, tarih, biyografi - otobiyografi, şiir, kurmaca olmayan yazı ve müzik kategorilerinde de ödül verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!