Prens Harry'nin asker arkadaşları öldü

Güncelleme Tarihi:

Prens Harrynin asker arkadaşları öldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 11:06

Geçen yıla kadar Apache helikopter pilotu olarak Afganistan'da görev alan Prens Harry'nin beş asker arkadaşı, Afganistan'daki helikopter kazasında öldü.

Haberin Devamı

Haberi "Harry'nin beş arkadaşı cehennem kazasında öldü" başlığıyla veren The Sun on Sunday, Prens Harry'nin eski birliğinden olan arkadaşları için yas tuttuğunu bildirdi. Kazada ölen askerlerin Prens Harry'nin geçen yıl Apache helikopterlerini uçurduğu Army Air Corps birliğinde görevli oldukları kaydedildi.

Bu birliğin özel SAS komandoları tarafından eğitildiği anlaşıldı. Beş kurbandan birinin Kraliyet Hava Kuvvetleri pilotu, dördünün ordu mensubu olduğu bildirildi. Afganistan'daki elit askerlerin kazaya uğrayan helikoptere koşup cesetleri çıkartmaya çalıştıkları belirtildi. Kazada düşman parmağı olmadığı , kurbanlarının hepsinin Özel Kuvvetler eğitimi için helikopterde bulundukları öğrenildi. Bu kazayla birlikte Afganistan'da ölen İngiliz askerlerin sayısı 453'e çıktı.

Haberin Devamı

Savunma Bakanlığı yayınladığı bildiride kazaya uğrayan LYNX MK9A helikopteriyle ilgili olarak "İngiliz helikopterin güney Afganistan'da düştüğünü teyit edebiliriz. Kaza soruşturuluyor. Ailelere haber verene kadar yorum yapmamız uygun değil" dedi.

Prens Harrynin asker arkadaşları öldü

İngiliz ordusundaki bundan önceki kaza 32 yıl önce Falkland Adaları'nda olmuş ve 18'inin SAS komandosu olduğu 22 asker Sea King helikopterinde ölmüştü. Dolayısıyla bu Afganistan'daki ilk İngiliz helikopter kazası.

Daily Mail ve The Daily Telegraph, helikopter kazasına geniş yer verirken, Daily Mail kazanın Afganistan'da Pakistan sınırına yakın yerde İngiliz askerleri Afganistan'dan çekilmeye 6 ay kala meydana geldiğine dikkat çekti. 5200 İngiliz asker NATO komutasındaki görevlerinden aralık ayında dönme hazırlıkları yapıyorlar.

Daily Mail, İngiltere'nin Afganistan'daki en büyük helikopter felaketi olarak tanımladığı kazanın Savunma Bakanlığı'nın açıkladığı gibi mekanik bir arızadan meydana geldiğini belirtti. Kazadan hemen sonra Taliban'ın helikopteri bir roketle düşürdüğünü iddia ettiği bildirildi. İngiltere Savunma Bakanlığı uçağın düşman tarafından düşürülmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre kazada ölen İngiliz askerler: Yüzbaşı Thomas Clarke (30), Subay Spencer Faulkner (38), Kraliyet Hava Kuvvetleri Hava Teğmeni Rakesh Chauhan (29), Onbaşı James Walters (36), Yedek Onbaşı Oliver Thomas (26, Askeri İstihbarat taburundan). 5 asker de Prens Harry'nin geçen yıl görev yaptığı Arymy Air Corps'dan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!