Polis beyazlı adamı arıyor

Güncelleme Tarihi:

Polis beyazlı adamı arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 22:23

Önceki gün Belçika’nın başkenti Brüksel’i vuran terörün bilançosunun 31 ölü, 270 yaralı olduğu açıklandı. Buna göre Zaventem Havalimanı’ndaki intihar saldırısını Fas kökenli Belçika vatandaşı Brahim El Bakraoui, metrodaki saldırıyı ise kardeşi Khalid düzenledi. Güvenlik kamerası kayıdında Brahim ortada yer alıyor. Polis soldaki kişinin ise Paris bombalarında da parmak izi bulunan Najim Laachraoui (24) olduğunu belirledi. Polis şimdi fotoğrafın en sağındaki henüz kimliği belirlenemeyen kişiyi arıyor...

Haberin Devamı

BRÜKSEL Havalimanı’nda ve Avrupa Birliği kurumlarına çok yakın bir mesafede bulunan Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen terör saldırılarında geçici bilanço 31 ölü 270 yaralı olarak açıklanırken canlı bombaların Khalid (27) ve Brahim (30) El Bakraoui kardeşler olduğu kesinleşti. Metrodaki saldırıyı Khalid, havalimanındakini ise Brahim düzenledi.

YA PATLASAYDI
Polisin Zaventem Havalimanı’nda yaptığı inceleme çok daha kapsamlı bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü ortaya çıkardı. Polis tarafından servis edilen fotoğrafta görülen şapkalı şüphelinin patlamalar öncesinde havalimanının gidiş bölümüne bir valiz bırakarak kaçtığı belirlendi. Brüksel Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, “En büyük patlayıcı, bırakılan bu valizin içindeydi” dedi. Bu valiz, güvenlik uzmanları tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi. Valiz içindeki bombalar patlasaydı can kaybı çok daha fazla olabilirdi.

Haberin Devamı

TAKSİ ŞOFÖRÜ TANIDI
Başlatılan operasyonda bir taksi şoförü belirleyici rol oynadı. Zaventem Havalimanı’ndaki kamera görüntüsünde yer alan kişilerin müşteri olarak otomobiline bindiğini fark eden taksi şoförü polisle temasa geçti. Şüphelilerin daha fazla bagaja sahip olduğunu ancak araca sığmadığı için bir valizi bırakmak zorunda kaldıklarını belirten taksi şoförü, havalimanına vardıklarında müşterilerinin valizleri bagajdan almalarına yardım etmek istediğini ancak şüphelilerin buna izin vermediği bilgisini de polise iletti. Türk kökenlilerin de yoğun olarak yaşadığı Schaerbeek semtinde önceki gün düzenlenen operasyon da taksi şoförünün verdiği adres bilgisi doğrultusunda yapıldı.

15 KİLO PATLAYICI
Bu operasyonda ele geçirilen malzemeler ise yaşananların boyutunun çok daha korkunç olabileceğini ortaya koydu. Operasyon sırasında bir dairede yapılan aramalarda bir valiz içinde 15 kilo TATP (aseton peroksit) bulundu. Bu patlayıcı madde IŞİD’in daha önceki saldırılarında da kullanılmıştı. Aramada ayrıca 150 litre aseton, 30 litre oksijenli su, çok sayıda çivi ve patlatıcılar bulundu. 

BOMBACININ SON SÖZLERİ
Operasyon sırasında bir çöp kutusunda bulunan bir bilgisayarda, gerek lojistik gerekse uygulama bağlamında uzun bir hazırlık süresi gerektiren saldırıların öne çekildiği algısını güçlendiren içerikle karşılaşıldı. Van Leeuw’ün “Brahim El Bakraoui’nin vasiyeti” olarak nitelediği bir ses kaydında, “Her yerde aranmanın telaşı içinde olmak, ne yapacağını bilmemek ve kendini onun yanında bir hücrede bulmak istememek” ifadeleri yer alıyor. Bu ses kaydı gözlerin bir kez daha 18 Mart’ta Brüksel’in Molenbeek semtinde yakalanan Paris saldırılarının baş aktörlerinden Salah Abdeslam’a dönmesine neden oldu.

Polis beyazlı adamı arıyor

Güvenlik kamerasındaki görüntünün sırrı çözülemedi

Haberin Devamı

Üç şüphelinin yer aldığı fotoğraf üstündeki perde henüz tam olarak kalkmadı. Bu perdenin aralanmasıyla saldırılarının şifrelerinin de büyük ölçüde çözülmüş olacağı belirtiliyor.

Khalid El Bakraoui (27): Önceki gün Maelbek durağında metroya saldırı düzenleyen intihar bombacısı olduğu belirlendi. Belçika medyası fotoğrafın en solunda yer alan kişi olduğunu öne sürdü. Federal savcılık ise doğrulamadı. Savcılığa göre; Khalid, dünya medyasının yayınladığı bu fotoğrafta yok. Metro istasyonundaki güvenlik kamerası kayıtları ise Khalid'in yanında tespit edilen ve büyük bir çanta taşıdığı görülen yeni bir şüpheliyi ortaya çıkardı. Bu kişinin metro saldırısında ölüp ölmediği bilinmiyor.

Haberin Devamı

Brahim El Bakraoui (30): Fotoğrafta ortada yer alıyor. Soldaki kişi gibi onun da bagaj aracını tuttuğu sol elindeki eldiven dikkat çekti. Patlayıcıların tetikleyici mekanizması olabileceği söyleniyor. Havalimanı bombacılarından biri.

Najim Laachraoui : Fotoğrafın solundaki kişi olduğu belirlendi. Najim Laachraoui'nin Paris ve Brüksel saldırılarında kullanılan bombaları hazırlayan kişi olduğundan şüpheleniliyor. Çünkü kullanılan bombalarda parmak izi çıktı. Laachraoui de havalimanında intihar saldırısı düzenledi. 

Dördüncü şüpheli: Fotoğrafın sağındaki kişinin kimliği henüz belirlenemedi. Havalimanına patlamayan üçüncü bombayı bırakarak kaçtığı sanılıyor.

 




BAKMADAN GEÇME!