Skandal cezaevinden 2 mahkum daha kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Skandal cezaevinden 2 mahkum daha kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 09:41

Berlin’in Charlottenburg semtindeki Plötzensee Cezaevi’nden 2 mahkum daha firar etti. Firarilerin hırsızlıktan hükümlü 21 yaşındaki Domenique B. ile Türkiye kökenli 44 yaşındaki Saldıray D. oldukları açıklandı. kaçaklardan biri daha sonra geri dönüp teslim olurken, 6 firari ise aranıyor.

Haberin Devamı

YENİ firarlar 1 Ocak’ta yapılan sayımla ortaya çıktı. Gardiyanlar sabah saat 07.00’de sayım yaparken iki mahkumun eksik olduğunu fark etti. Kaçakların Türkiye kökenli Saldıray D. ile uyruğu açıklanmayan Dominique B., oldukları açıklandı. Açık cezaevinde kalan bu iki hükümlü gündüzleri dışarı çıkıp, akşamları cezaevine dönüyordu. Saldıray D.’nin cezası gelecek ay, Dominique B.’nin ise mart ayında bitecekti. 

Hükümlülerin kaldıkları hücrenin yan tarafında bulunan başka bir hücrenin parmaklıklarını kırarak kaçtıkları sanılıyor. Firarilerden biri daha sonra geri dönüp, teslim oldu. Ancak teslim olan mahkumun kimliği açıklanmadı.
Aynı cezaevinde geçen hafta da beş kişi firar etmişti. Firar eden mahkumlardan biri gündüz izinli çıktığı cezaevine dönmemişti.

Haberin Devamı

YAKALANIRLARSA KAPALIYA GİDECEKLER
Berlin Eyaleti Adalet Senatörlüğü Sözcüsü Sebastian Brux, firarı ‘anlamsız bir eylem’ olarak niteledi. Brux, “Aslında ikisi sabah zaten kapıdan çıkıp dışarı gidebilirdi. Bu kaçışla birlikte açık cezaevinde kalma haklarını kaybettiler. Şimdi cezalarının geri kalan kısmını kapalı cezaevinde çekecekler” dedi.
Berlin Adalet Senatörü Dirk Behrendt eleştiri okların hedefi oldu. Muhalefet partileri, Behrendt’in istifasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!