Pistteki uçaklar hasar gördü... Rus hava üssüne saldırı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 07:00

Ukrayna, işgalin başından bu yana Rus topraklarına en kapsamlı dron saldırısını gerçekleştirdi. Pskov havalimanındaki 4 askeri uçak zarar gördü. Rusya ise Karadeniz’de Ukrayna botlarını hedef aldıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Ukrayna 4 saatten fazla süren saldırılarla Rus topraklarında 6 bölgeyi hedef aldı. Ukrayna ordusu, sınır yakınlarındaki Bryansk bölgesi ve Moskova çevresindeki hedefleri kamikaze dronlarla vurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, Bryansk bölgesinde 3, Oryol bölgesinde 1, Kaluga bölgesinde 1, Ryazan bölgesinde 2, Moskova bölgesinde 1 Ukrayna dronunun hava savunma sistemlerince imha edildiğini açıkladı. Saldırılar sebebiyle Moskova’daki üç büyük havaalanında uçuşlar geçici olarak askıya alındı.

4 UÇAK HASAR GÖRDÜ

En büyük dron saldırısı ise Ukrayna sınırına 800 kilometre mesafedeki Pskov bölgesinde yer alan bir hava üssüne düzenlendi. Rusya devlet haber ajansı TASS, saldırının büyük bir yangına yol açtığını ve Sovyet yapımı dört Il-78 ağır nakliye uçağının hasar gördüğünü bildirdi. Havalimanına saldırının 20 dronla gerçekleştiği iddia edilirken sosyal medyada uçaksavar atışlarıyla saldırının püskürtülmeye çalışıldığı anlar paylaşıldı. Yanan alanın petrol depoları olduğu öne sürüldü. Ukraynalı yetkililer saldırıları resmi olarak üstlenmezken, Pskov Bölge Valisi Mihail Vedernikov herhangi bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

RUSYA: KARADENİZ’DE 50 UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜ

Ukrayna’nın yoğun dron saldırılarının hemen ardından Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’de 4 Ukrayna hücum botunu vurduğunu açıkladı. Bakanlık, Ukrayna özel harekatından 50 asker taşıyan 4 askeri botu Karadeniz’de hava saldırısıyla batırdıklarını öne sürdü. Botların, Karadeniz’in hangi bölgesinde hedef alındığına dair detay verilmedi.

Öte yandan Ukrayna’nın başkenti Kiev, gece boyunca Rus füze ve dron saldırılarına maruz kaldı. İlkbahardan bu yana en büyük saldırının yaşandığını belirten Kiev Askeri İdaresi başkanı Serhiy Popko, şehrin İran yapımı Şehid dronları ve füzelerle vurulduğunu, saldırılarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pistteki uçaklar hasar gördü... Rus hava üssüne saldırı

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN RUSYA’DA

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iki günlük çalışma ziyareti kapsamında Rusya’da. Bakanlıktan yapılan açıklamada Fidan’ın ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel gelişmelere dair istişarelerde bulunacağı belirtildi. Görüşmelerde, Rusya’nın yakın zamanda çekildiği tahıl koridoru anlaşmasının ele alınması bekleniyor. Fidan’ın temasları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın beklenen Soçi ziyaretine hazırlık niteliği taşıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!