Pekin, Şam’ı ‘stratejik ortak’ ilan etti: Çin’den Esad’a tam destek

Güncelleme Tarihi:

Pekin, Şam’ı ‘stratejik ortak’ ilan etti: Çin’den Esad’a tam destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2023 07:00

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 19’uncu Asya Oyunları’nın açılışı öncesinde Zhejiang eyaletinin başkenti Hangzhou’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Görüşme sonrası Çin ile Suriye arasında stratejik ortaklığın kurulduğunu duyuran Çin lideri, yeni durumun bir kilometre taşı olacağının altını çizdi.

YENİDEN İNŞA SÖZÜ

Suriye’nin Çin Halk Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkiler kuran ilk Arap ülkelerinden biri olduğunu hatırlatan Cinping, Şam’ın Pekin yönetiminin Birleşmiş Milletler’deki yerini tesis etmesindeki desteğini de unutmadıklarını söyledi. 

İç savaşın sürdüğü Suriye’nin yeniden inşası konusunda, Çin’in Suriyelilerin yanında olduğunu belirten Cinping, Şam’ın terörle mücadelede kapasitesini geliştirme ve Suriyelilerin karar vereceği siyasi bir çözümü teşvik etme konusunda desteklerinin süreceğini aktardı.

ÇİN’E ÖVGÜLER DÜZDÜ

20 yıl aranın ardından ilk kez Çin’e bir ziyaret gerçekleştiren Esad ise, Çin’in dünya kamuoyuyla paylaştığı, Kuşak ve Yol Girişimi, Küresel Kalkınma Girişimi ve Küresel Medeniyet Girişimi’ni son derece takdir ettiğini ve desteklediğini belirtirken, ülkesinin bunlara aktif olarak katılacağını vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!