Papa taburcu oldu: ‘Hâlâ hayattayım’

Güncelleme Tarihi:

Papa taburcu oldu: ‘Hâlâ hayattayım’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2023 07:00

Katolik mezhebinin dini lideri Papa Françesko 29 Mart’ta yatırıldığı İtalya’nın başkenti Roma’daki Gemelli Hastanesi’nden dün taburcu edildi.

Haberin Devamı

Dışarıda kendisini bekleyenleri selamlayan Papa, “Hâlâ hayattayım” dedi. 86 yaşındaki Papa, nefes darlığı nedeniyle yatırıldığı hastanede bronşit tedavisi görmüştü. Papa’nın antibiyotik tedavisine hızlı yanıt vererek iyileşmeye başladığı, yiyip içebildiği, ibadetini sürdüğü bildirilmişti.

RUTİNE DÖNÜYOR

Hastaneden çıkarken bir çocuğun alçıdaki koluna imzasını atan Papa, gazetecilerin kendisini nasıl hissettiği sorması “Hâlâ hayattayım” derken, baş parmağını yukarıya doğru kaldırarak daha iyi olduğunu ifade etti. Papa, Vatikan’a girerken de araçtan yaptığı açıklamada “Herkese iyi Paskalyalar, benim için dua edin” dedi. Vatikan da Papa’nın iyileşmesiyle, Paskalya öncesindeki Kutsal Hafta etkinliklerine devam edeceğini bildirdi. Buna göre Papa’nın bugün Aziz Pietro Meydanı’nda Paskalya öncesi son pazar olan kutsal günde ayine liderlik etmesi bekleniyor. Papa’nın haftaya pazar da Paskalya Ayini’ni yönetmesi beklendiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!