Oxford'un koronavirüs aşısına ilk onay geldi!

Güncelleme Tarihi:

Oxfordun koronavirüs aşısına ilk onay geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2021 13:27

Hindistan, AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısına onay veren ilk ülke oldu.

Haberin Devamı

Hindistan, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısına acil kullanım onayı veren ilk ülke oldu.

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının acil kullanım yetkilendirme başvurusu Hindistan’da değerlendirme aşamasında bulunuyordu. Hintli sağlık yetkilileri geçtiğimiz hafta AstraZeneca ile yakın temas halinde olduklarını belirterek, Oxford-AstraZeneca aşısının muhtemelen onaylanacağını açıklamıştı.

Hindistan bugün Oxford- AstraZeneca aşısına acil kullanım onayı verdiğini duyurdu. Böylece Hindistan, Oxford- AstraZeneca aşısını onaylayan ilk ülke oldu.

AstraZeneca-Oxford aşısı ülkenin Kovid-19’a karşı onayladığı ilk aşı olurken, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesinde büyük bir aşılama kampanyasının da önü açılmış oldu.

Haberin Devamı

Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen aşının acil kullanım yetkilendirme başvurusu hala değerlendirme aşamasında bulunuyor. Hintli üst düzey yetkililer, Pfizer-BioNTech aşısı ile birlikte en az 2 aşının daha onaylanmak için sırada beklediğini söyledi.

Ülkede önümüzdeki ilk 6 ayda 300 milyon kişinin aşılanmasını planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!