ÖSO güneye doğru ilerliyor

Güncelleme Tarihi:

ÖSO güneye doğru ilerliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 22:42

ÖZGÜR Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Suriye içinde IŞİD’i Türkiye sınırından uzaklaştırmak için güneye doğru ilerleyişi devam ediyor.

Haberin Devamı

Önceki gün üç Türk askerinin şehit düştüğü Vukuf, Sadvi, El Eyyubiyah ve Şandi köylerini alan ÖSO, daha sonra da Sinekli ve Abubiyat köylerini ele geçirdi. Böylece 6 Eylül’de alınan köy sayısı altıya ulaştı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) alındığını açıkladığı Sinekli ve Abubiyat köyleri Mare ve Menbiç’le aynı hat üzerinde bulunuyor. Bu durum “ÖSO’nun güneye genişleyerek inmeyi hedeflediği” şeklinde yorumlandı. Suriye Türkmen Meclisi Dış İlişkiler Sorumlusu Abdurrahman Mustafa, ÖSO’nun El Bab istikametine yönelebilmesi için stratejik öneme sahip büyük Türkmen köyleri olan Taşhöyük ve Havalıhöyük civarlarında çatışmaların devam ettiğini söyledi.

‘DABIK DA ALINMALI’
Mustafa, El Bab’a ulaşılması için önce üç kritik yerleşim merkezinin alınmasının şart olduğunu vurguladı. Bu yerlerin Dabık, Ahtarın ve Sosan olduğuna dikkat çeken Mustafa, özellikle Dabık’ın IŞİD için çok önemli kutsal bir mekan olduğuna dikkat çekti. Dabık ve civarındaki çatışmaların şiddetli olacağına dair yapılan değerlendirmelerin nedeni ise IŞİD’in, “Dabık’ta kıyamet öncesi çok büyük ve kanlı bir savaş yapacağına, kazanacağına, sonra da İstanbul’u ele geçireceğine” dair olan inancı. Öte yandan Suriye’nin Şandi bölgesinde 4 hedefe fırtına obüsleriyle 10 atış yapıldı. Türk savaş uçakları da Şadır bölgesinde bir doçka yüklü araç, 2 karargâh binası olmak üzere toplam 5 hedefi vurarak imha etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!