Ortaokul öğrencileri sınıf arkadaşlarını zehirlemeye çalıştı

Güncelleme Tarihi:

Ortaokul öğrencileri sınıf arkadaşlarını zehirlemeye çalıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 12:08

Çocuklar arasında yaşanan şiddet ve cinayet haberleri yetişkinler arasında yaşanan olaylara göre daha çok ilgi çekiyor ve korkutuyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir cinayet teşebbüsü çocuklar arasında yaşanan şiddetin ne boyutlara varabileceğini gösterdi. 3 ortaokul öğrencisi, silikon jel kullanarak sınıf arkadaşlarını öldürmeyi planladı.

Haberin Devamı

ABD Alaska'da yaşanan olayda 22 Mart günü 3 öğrenci, üzerinde “Yenmez” etiketi bulunan silikon jelleri sınıf arkadaşlarının yemeğine yerleştirdi fakat bu jelin aslında zehirli olmadığını bilmiyorlardı. Yani cinayet teşebbüstleri başarısızlıkla sonuçlandı. 3 öğrenci de yakalandı ve okuldan uzaklaştırıldı. Okul müdürü Shanna Mall, olayı sınıftaki öğrencilerin ailelerine mesaj atarak açıkladı ve 3 öğrencinin “büyük problemlerle” karşılaştığını belirtti. 3 öğrencinin yapacakları şeyi başka bir arkadaşlarına itiraf ettikleri zaman planlarının bozulduğu ve yakalandıkları ortaya çıktı!

Ortaokul öğrencileri sınıf arkadaşlarını zehirlemeye çalıştı

 

Okulun sözcüsü Heidi Embley, “Bu olaydaki en şaşırtıcı şey, bunu yapan kişilerin yaşı” şeklinde konuştu ve okul psikologlarının soruşturmaya yardım ettiklerini söyledi. Anchorage polis sözcüsü Jennifer Castro olayla ilgili şöyle konuştu; “Buradaki en önemli ders, çocuklarınıza böyle bir şey duyduklarında veya birinin birine zarar vereceğini anladıklarında güvendiği birine anlatmasını öğretmektir.”

Haberin Devamı

Öğrencilere karşı yasal işlem başlatılmazken Alaska Dispatch News’a göre çocukların cinayet için kullandıkları silikon jellerin üstünde yenmemesi gerektiği yönünde uyarılar bulunuyor. Söz konusu silikon jellerin bulunduğu küçük torbacıklar vitamin ve elektronikler barındırıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!