Önce kolay konular... Yunanistan ile diyalog başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Önce kolay konular... Yunanistan ile diyalog başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2023 07:00

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in, geçen yıl mayıs ayındaki Washington ziyareti ve özellikle ABD Kongresi’nde Türkiye karşıtı konuşması üzerine askıya alınan Türk-Yunan diyaloğu “kolay” konulardan yeniden başlıyor.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, pazartesi akşamı Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile yeni bir telefon görüşmesi yaptı. 

MART AYI İÇİNDE

Yunan medyasına göre, iki bakan, Yunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyiannis’in “pozitif gündem” konularını görüşmek üzere, mart ayı içinde Türkiye’ye gitmesinde mutabık kaldılar. Muhtemel ziyaret tarihi 22 Mart olarak görünüyor. Frangoyiannis geçen hafta, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler 5. Konferansı esnasında, Çavuşoğlu ile kısa bir görüşme yapmıştı. “Pozitif gündem” ticaret, ekonomi, enerji ve turizm gbi alanlarda 2 ülke arasında işbirliğini hedefleyen 25 proje içeriyor.

TÜRKİYE’DEN İNSANLIK JESTİ

Türkiye, Yunanistan’a insanlık jestinde bulundu. Geçen hafta pazartesi günü 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası kurbanları arasında bulunan makinist Nikos Nalbantis’in (29), Türkiye’de uyuşturucu kaçakçılığından mahkûm babası Dimitris’in Yunanistan’a iade edileceği öne sürüldü. 

Haberin Devamı

Yunan medyasına göre, Nalbantis’in iadesi konusu, hem Dışişleri Bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ile Nikos Dendias, hem İçişleri Bakanı Süyleyman Soylu ile Yunan Kamu Düzeni Bakanı Takis Teodorikakos arasında pazartesi günü yapılan telefon görüşmelerinde ele alındı. Dendias’ın Çavuşoğlu ile telefon görüşmesinden sonra, gelişmeler hakkında Nalbantis ailesine bilgi verdiği iddia edildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!