Obezite tedavisinde umut olacak ilaç

Güncelleme Tarihi:

Obezite tedavisinde umut olacak ilaç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2024 17:51

ABD’li bilim insanları midede titreyerek tokluk hissine neden olan bir hap geliştirdi. İlacın test edildiği hayvanların yaklaşık yüzde 40 daha az yemek yediği ve ilacın obezite ile mücadelede etkili olabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

ABD’li bilim insanları, dünya genelinde giderek artan obezite sorununa çare olabilecek bir çalışma gerçekleştirdi. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) bir grup bilim adamı, normal şartlarda yemek yedikten sonra salgılanan ve tokluk hissi veren C-peptid, Pyy ve GLP-1 gibi hormonları tetikleyen bir hap geliştirmeyi başardı.

Hap verilen hayvanlar yaklaşık yüzde 40 daha az yemek yedi

İçerisinde mikro titreşim motorları bulunan ve midede titreyerek tokluk hissi oluşturan Vibrating Ingestible BioElectronic Stimulator (VIBES) adlı hapı hayvanlar üzerinde deneyen ekip, hap verilen hayvanların hap verilmeyenlere göre yaklaşık yüzde 40 daha az yemek yediği sonucuna ulaştı.

VIBES adlı hapın obezite tedavisinde umut olabileceğini belirten uzmanlar, buna rağmen araştırmanın henüz erken bir aşamada olduğunu belirterek daha fazla bilimsel çalışmanın gerektiğinin altını çizdi.

OBEZ İNSAN SAYISI 4 MİLYARI AŞACAK

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyarı aşkın aşırı kilolu veya obez insan bulunuyor. Dünya Obezite Federasyonu tarafından yayımlanan veriler ise aşırı kilo veya obezite ile mücadele edenlerin sayısının, 2035’te 4 milyarı aşacağını gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!